Windows 8.1 diskpart 2 disk gözüküyor

Daha fazla  
Meslek
Sivil Polis
Merhabalar 3 disk gözükmesi lazım, 2 disk gözüküyor. Neden? Nasıl ayırırım?
44 GB olan Windows'u yükleyeceğim yer.
298 GB diskin tamamı.
58 GB Flash bellek.
258 GB Bölünmüş disk.

Dosya Ekleri

• 16192670388561635973167987650466.jpg
    448,2 KB · Görüntüleme: 50
Tam anlayamadım lakin diskpartta diskin bölünmüş şekli değil, sisteme kaç disk takılı olduğu ve kaç GB olduğu yazar.
Windows yükleme ekranında ise sürücü 0 yani HDD'nin bölünmüş hali gözüküyor. Sürücü 0 dediği sizin HDD.

@Hüsnü_Çoban

Hocam diskparta bunu bölemez miyim? Amacım MBR yapıp bölüm 3'e kurmak ama "clean" komutu kullanmak istemiyorum.

Şu komutu bir deneyin:
list partition

Muhtemelen bölüm bölüm ayıracaktır. Ama o bölümler üzerinde istediğiniz işlemi yapabilecekmisiniz emin değilim.
Bu arada hangi komutları kullandınız?

Şu komutu bir deneyin:
list partition

Muhtemelen bölüm bölüm ayıracaktır. Ama o bölümler üzerinde istediğiniz işlemi yapabilecekmisiniz emin değilim.
Şuan sadece diskpart, list disk komutu kullandım.
Şu komutu bir deneyin:
list partition

Hocam evet çalıştı. Şimdi diski -44 GB olanı-MBR yapmam ve temizlemem lazım. Hangi komutları kullanayım?

Şu an sadece diskpart, list disk komutu kullandım.

Hocam evet çalıştı. Şimdi diski -44 GB olanı-MBR yapmam ve temizlemem lazım. Hangi komutları kullanayım?

convert mbr
Bu komut normalde diskin tamamını MBR çevirir. Ama siz sadece diskin bir bölümünü MBR yapmak istiyorsunuz. Bu olabilir mi emin değilim.

En temizi clean yazıp, disk türünü silip MBR çevirmek. Onu yapmak istemiyorsunuz.
En azından bir bölümü MBR yapamazsanız bile tüm diski MBR dönüştürün diyeceğim. Clean yazmadan dönüşürmü onu da bilemiyorum.

Çalışmadı hocam. "clean"sız yolu yok mudur yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…