Windows 8.1 Etkinleştirme Engeli

Yer
Denizli/Çardak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, başlıktan da gördüğünüz gibi Windows'u etkinleştiremiyorum. Aslında uzun bir hikaye: bilgisayarım 2009 yılında alındı ve Windows Vista ile geldi (O zamanlar ben 1 yaşındaydım ve Vista ile geldiğini PC üzerindeki stickerlardan anladım.), her neyse, babam veya amcam hangisi bilmiyorum bilgisayarı Windows XP yapmış ve bu yıl 4 hazirana kadar da XP'ydi. Ben 4 Haziranda XP'den sıkılıp bilgisayarı Windows 7 yaptım, Windows 7'yi de 2 veya 3 gün kullandıktan sonra 'Acaba benim PC Windows 10 destekler mi? ' diye düşündüm ve Windows 10 Pro indirip kurdum. Çok fena kasıyordu, hatta bilgisayardaki çoğu şey (Bilgisayarım dahi) yanıt vermiyordu, sonra 'bence Windows 8'de sorun çıkartmaz' deyip internetten 'Windows 8'in en hızlı sürümü' diye arattım ve bu forum çıktı açıp baktım 'Windows Embedded 8.1 Industry Pro' demişler, ben onu da indirip kurdum, harikaydı! O sürümü de 26 gün falan kullandıktan sonra yine sıkıldım ve Windows 10 Home Edition kurmak istedim ama olmadı 'Windows 8.1'den Windows 10'a geçiş yapamazsınız' diye bir uyarı aldım, bunun üzerine yine Windows 7 kurdum ve 7'den Windows 10 Home'a geçiş yaptım. İdare ediyordu Windows 10 Pro'dan hızlıydı ama 8.1'e göre yine de yavaştı ve beklediğim performansı alamadım, hızlandırmak için bir sürü video izledim fakat sonuç pek de değişmedi. Windows 10'u da 3 gün kullandıktan sonra düz Windows 8.1 kurayım dedim, indirdim bu sefer de 'Windows 10'dan Windows 8.1'e geçiş yapamazsınız' diye bir uyarı aldım ve 3. kez Windows 7'yi kurdum. Windows 7 kurulumu tamamlanır tamamlanmaz Windows 8.1 Pro kurdum ve şu anda 8.1 Pro'dan yazıyorum, yazımın en başında da dediğim gibi Windows etkinleştirme engeli geldi. Ne yapmalıyım? (En az 5 farklı ürün anahtarı denedim ama olmadı.)

Biliyorum, birçoğunuz sorunumu okurken 'Vay, açgözlülüğe bak!' tarzı şeyler dediniz. Haksız da değilsiniz, bir anda kararım değişebiliyor. Şu LGS zaten aklımı alıyor, sürekli canım sıkılıyor ve yeni bir şeyler yapmak istiyorum.

Merhabalar, başlıktan da gördüğünüz gibi Windows'u etkinleştiremiyorum. Aslında uzun bir hikaye: Bilgisayarım 2009 yılında alındı ve Windows Vista ile geldi (o zamanlar ben 1 yaşındaydım ve Vista ile geldiğini PC üzerindeki stickerlardan anladım.), her neyse, babam veya amcam hangisi bilmiyorum bilgisayarı Windows XP yapmış ve bu yıl 4 Hazirana kadar da XP'ydi. Ben 4 Haziran'da XP'den sıkılıp bilgisayarı Windows 7 yaptım, Windows 7'yi de 2 veya 3 gün kullandıktan sonra 'acaba benim PC Windows 10 destekler mi? ' diye düşündüm ve Windows 10 Pro indirip kurdum. Çok fena kasıyordu, hatta bilgisayardaki çoğu şey (bilgisayarım dahi) yanıt vermiyordu, sonra 'bence Windows 8'de sorun çıkartmaz' deyip internetten 'Windows 8'in en hızlı sürümü' diye arattım ve bu forum çıktı açıp baktım 'Windows embedded 8.1 ındustry Pro' demişler, ben onu da indirip kurdum, harikaydı! O sürümü de 26 gün falan kullandıktan sonra yine sıkıldım ve Windows 10 Home Edition kurmak istedim ama olmadı 'Windows 8.1'den Windows 10'a geçiş yapamazsınız' diye bir uyarı aldım, bunun üzerine yine Windows 7 kurdum ve 7'den Windows 10 Home'a geçiş yaptım. İdare ediyordu Windows 10 Pro'dan hızlıydı ama 8.1'e göre yine de yavaştı ve beklediğim performansı alamadım, hızlandırmak için bir sürü video izledim fakat sonuç pek de değişmedi. Windows 10'u da 3 gün kullandıktan sonra düz Windows 8.1 kurayım dedim, indirdim bu sefer de 'Windows 10'dan Windows 8.1'e geçiş yapamazsınız' diye bir uyarı aldım ve 3. kez Windows 7'yi kurdum. Windows 7 kurulumu tamamlanır tamamlanmaz Windows 8.1 Pro kurdum ve şu anda 8.1 Pro'dan yazıyorum, yazımın en başında da dediğim gibi Windows etkinleştirme engeli geldi. Ne yapmalıyım? (en az 5 farklı ürün anahtarı denedim ama olmadı.)

Biliyorum, birçoğunuz sorunumu okurken 'vay, açgözlülüğe bak!' tarzı şeyler dediniz. Haksız da değilsiniz, bir anda kararım değişebiliyor. Şu LGS zaten aklımı alıyor, sürekli canım sıkılıyor ve yeni bir şeyler yapmak istiyorum.

Hocam Arap saçına dönmüş. Anahtarınızın etkinleştirilmemesi önemli değil, önemli olan hata kodu. Hata kodunu ayarlar > etkinleştirmeden atınız.

Hocam Arap saçına dönmüş. Anahtarınızın etkinleştirilmemesi önemli değil, önemli olan hata kodu. Hata kodunu ayarlar > etkinleştirmeden atınız.
0xC004F050 Hata kodu bu. Daha önceki kurduğum tüm Windows sürümlerini tek seferde başarıyla etkinleştirmiştim fakat bu sefer olmadı. lfhıwohfıfhwıuh.PNG sdhksdfıuhfo.PNG

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı