Windows 8.1 format atılmıyor

• Konuyu başlatan r0tz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.787

r0tz

Hectopat
RAM
4 Gb
Ekran kartı
ATI Radeon HD 5450
Anakart
BIOSTAR G41D3C
İşlemci
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 2.50 GHz 4 CPUs
Arkadaşlar şu an Windows 8.1 kullanıyorum. Windows 7'ye format atmak istiyorum fakat bu hatayı alıyorum. Farklı USB denedim. Birkaç araştırma yaptım ve Windows 8'e dönüp oradan format atmam gerekiyormuş. Windows 8 ISO dosyasını USB'ye yazdım fakat yine aynı hatayı alıyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Windows8.1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu an Windows 8.1 kullanıyorum. Windows 7'ye format atmak istiyorum fakat bu hatayı alıyorum. Farklı USB denedim. Birkaç araştırma yaptım ve Windows 8'e dönüp oradan format atmam gerekiyormuş. Windows 8 ISO dosyasını USB'ye yazdım fakat yine aynı hatayı alıyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Eki Görüntüle 1294124

Hocam bu sistem galiba orijinalden Windows 8.1 gelmiş gibi ondan orijinal install diski lazım.

USB'ye ISO'yu sisteminize uygun şekilde yazdırıp ardından boot menüden USB ile başlatmanız gerekiyor.

Hocam bu sistem galiba orijinalden Windows 8.1 gelmiş gibi ondan orijinal install diski lazım.

Hayır hocam bundan önce Windows 7 kullanıyordum. Bu bilgisayar hiç Windows 8 olmadı, ilk defa 8.1 kullanıyorum.
USB'ye ISO'yu sisteminize uygun şekilde yazdırıp ardından boot menüden USB ile başlatmanız gerekiyor.

Boot menüyü nasıl açacağım?

Hayır hocam bundan önce Windows 7 kullanıyordum. Bu bilgisayar hiç Windows 8 olmadı, ilk defa 8.1 kullanıyorum.

Boot menüyü nasıl açacağım?

Bilgisayardan bilgisayara değişir. Bazen ESC tuşu bazen F9 falan. Anakart veya bilgisayar modeline markasına göre değişir. Bakmakta fayda var.

Anakartım BIOSTAR G41D3C. Ayrıca birkaç kez BIOS'a da girmeye çalıştım, giremedim.

Şimdilik BIOS'a girin oradan boot priority kısmından USB'yi en üste getirin. Kurulum bittikten sonra yine BIOS'a girip boot priority kısmından HDD'yi en üste getirin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı