Çözüldü Windows 8.1 format atınca ürün anahtarı kaybolur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Diğer:
PHILIPS 242E1GZ
Logitech Z313
Rampage R74
Glorious Model O
1000 Mbps fiber internet
------------------
Merhabalar. Windows 8.1 diyelim parayla Windows 8.1 ürün anahtarı aldım ve etkinleştirdim. Ama format attığımda bu ürün anahtarı ortadan kaybolur mu? Windows 10'da Microsoft hesabıma ve anakartıma kaydoluyordu doğru hatırlıyorsam. Birçok kez format atıp hard disk değiştirdiğimde Windows 10'da ürün anahtarım duruyordu. Aynı durum Windows 8.1'de de geçerli olur mu, yoksa format attığımda veya hard disk değiştirdiğimde bu lisans ortadan kalkar mı? Bilgilendirebilirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Çözüm
OEM Key'i duymuştum da RTL Key'i hiç duymadım ne olduğunu anlatabilir açıklayabilir misiniz?
OEM veya RTL key dışında bir key türü var mıdır?

• Retail: Kutulu kopya olarak geçer, mağazalardan veya Online olarak Microsoft Mağaza'sından elde edilebilir. Bu key türü bir bilgisayardan diğer bilgisayara aktarılabilir.
  • OEM: Bu lisans türü bilgisayarınızı toplama değil de hazır olarak aldıysanız genellikle önyüklü olarak Windows 10 OEM lisanslı gelir. Bu lisans UEFI/BIOS’unuza gömülü olur ve başka bir bilsayara transfer edilemez.
  • Volume: Bu tür şirketler, firmalar, okullar, öğretim kurumları ya da devletler tarafından kullanılır. Bu lisans türüne Çoklu Aktivasyon Anahtarları (MAK) denir ve birden fazla bilgisayarda kullanılabilir
Teşekkürler yardımın için Windows 10'un yanına Dual boot olarak Windows 8.1 kurmayı düşünüyordum bunu gerçekleştireceğim umarım.

Çok sık format atıyorum. Formatta veya hard disk değişmesinde gider mi?

Teşekkürler yardımlarınız için

Not: Artık (Tam tarihini hatırlamıyorum) Windows 7 Lisansları Windows 10 ve 11 için geçerliliğini yitirmiştir.
1 hafta önce Windows 8 Singe Language sürümüne sahip bir cihaza; Windows 10 Singel Language sürümü kurmama rağmen, lisans anahtarının geçerli olmadığı hatası aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…