Windows 8.1 update 1 kullanıyorum. Sistemi yeniden başlatınca Windows başlatma ekranından sonra monitör kapanıyor, sinyal yok ekranı geliyor. 2 saniye sonra açılıyor monitör, açılınca 5-10 saniyede siyah ekranda bekliyor. Masaüstü geldiğinde birkaç saniyede falanda orada donuyor. Simgelere tıklanmıyor. Fare imlecini görev çubuğuna getirdiğimde imleç dönüyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor ?
Sizde böyle mi ? Windows güncellemelerini yaptım. Korsan yazılım ile etkinleştirmedim, orijinal. Başlangıçta sadece virüs programı açık. Bu sorun sadece yeniden başlatınca oluyor. Hızlı başlatma özelliği aktif olunca sistem gayet hızlı açılıyor. Uyumsuz program sadece Eset 6 var. Onu kaldırınca da sorun devam ediyor.
Diğer programlarım güncel. Kendi sitesinden indiririm her zaman. Normal kullanımda sistem gayet hızlı, virüs olmadığına da eminim. Yardımcı olursanız sevinirim. @Recep Baltaş
Sisteminizde birden fazla antivirüs programı kullanıyorsanız yavaş açılması ve masaüstü simgelerinin gecikerek gelmesi normal bi durum. Veya sisteminiz alt seviyedeyse yüklemiş olduğunuz antivirüs kasabilir. Bende de ilk açıldığında masaüstü simgeleri gelmiyordu. Virüs taraması yaparakj çöp programları temizledim 1 aydır falan olmuyor. Ayrıca sisteminizi güncel tutun.
Hayır yok. Seagate ST1000DM003 7200RPM 64 MB cache bellek kullanıyorum. Disk temizleme, defrag falan yaptım. Eseti neden kaldırıyım ? Diğer antivirüsler sistemi ağırlaştırıyor. Benim sistemde çok kasmasalarda varlıklarını hissettiriyorlar. Bir antivirüs kasacaksa neden kullanayım ? Antivirüsler virüs görevini görüyor. Virüslerde sistemi yavaşlatıyor, antivirüslerde Ama eset sanki arkaplanda çalışmıyormuş gibi. Zaten bankacılık işlemleriyle falan uğraşmıyorum, bu yüzden mükemmel korumaya ihtiyacım yok. Bu yüzden eseti tercih ediyorum. En güncel eset 7'yi kullansam, online oyunlarda cpu kullanımını eset service.exe %100 yapıyor. Bu siyah ekran sorunu neden oluyor acaba. 8'dede böyleydi, 8.1' dede. Bu sürümde böyle. Bir türlü çözemediler şu sorunu.
Denetim Masası >> Donanım ve Ses >> Güç Seçenekleri yolunu izle. Daha sonra sol üstte bulunan menüden "Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" menüsüne girin.
Belki işine yarar. Ayrıca başlangıç programlarını azaltman da bilgisayarın açılışını hızlandıracaktır.
Siz benim yazdıklarımı okumadınız heralde. Zaten bilgisayarı kapatınca bilgisayar hızlı açılıyor. 7 saniye gibi bir sürede açılıyor. Benim sorunum yeniden başlatınca geç açılması. Yani hızlı başlatma aktif değilken.
Ben direk başlığa bakmıştım. Açılıştaki programları azaltman gerekiyor olabilir. Zaten yapmışsın. Virüs programı da neden oluyor olabilir. Bunlar aklıma ilk gelen nedenler. Yavaşlamalara en iyisi format atmak bence.
Virüs programınız varsa tamamen kaldırmanızı öneririm windows defenderi açmanız yeterli olur.. Zaten artık bin bir çeşit zararlı yazılım var virüs programı hangi birisini engelleyecek?