Windows 8.1 Görünüm-Başlat Çubuğu (Stardock) Güncellemeler

• Konuyu başlatan IQRI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 6.410
I

IQRI

Ziyaretçi
Win 8.1 ile Win 7 gibi başlat çubuğu gelmiyormuydu? 8.1 kurdum fakat yoktu bende Stardock ekledim.

Ads1310z2_zps1eff8dba.png

Denetim Masası Windows 8.1'e özellik ekleme seçeneğini aktifleştiremedim. Windows 8.1 olduğu için galiba 'Pro' olunca değişiyor belkide. Ne işe yaradığı konusunda henüz araştırma yapmadım.

EkranAl1310nt1310s13103_zps693f13e4.png

Metro arayüzü daha sade Windows Mağaza aktif (Microsoft Hesabı) olmadığından henüz bir uygulama indirmeme izin vermiyor. Microsoft hesabı şart gibi.
Ads1310z3_zps57b615ab.png

Windows etkinleştirme de (KMSpico) sorun yaşamadım. Net Framework 3.5-4.0 vb güncellemeler gözükmüyor 8.1 içinde dahili mi henüz incelemedim.
Winrar otomatik yüklü gelmedi bu benim kullandığım 8.1 versiyonu ile mi alakalı bilmiyorum.

EkranAl1310nt1310s13102_zps37e79cfd.png

EkranAl1310nt1310s13103_zpsaeb52a92.png

EkranAl1310nt1310s13104_zps463e5156.png

Windows 8 aylardır kullanıyorum, 8.1 test amaçlı kurdum ve gözüme çarpan bunlar. Yenilikler hakkında paylaşımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak Win8.1'de başlat menüsü gelmiyor. Sadece "görünüm" amaçlı bir simge beliriyor. Güncelleme ve yükleme yapmaması Microsoft hesabını etkinleştirmediğinden olabilir.
Windows 8 arayüzüne gel, mouse'u ekranın sağ üst köşesine getir ve açılan pencereden "Ayarları Seçip" "Bilgisayar Ayarlarını Değiştir"e tıkla.
ckoP6.png

Gelecek pencerede açılan "Hesaplar"a tıkla ve doğrulama yapıp şöyle göründüğünden emin ol;

BEXF.png

Buda varsayılan Win8.1 masaüstü;

windows-81-baslat-dugmesi.jpg

Bu KMS zımbırtısı otomatik çalışmıyor mu? Key silinirse servere bağlanıp yenilemiyor mu? Tap Windows nedir ne işe yarar?
WMC = Windows Media Center mı?
Microsoft hesabına geçince mağaza açıldı, uygulama indirmeye izin verdi. 'netplwiz' komutunu aratarak açılışta Microsoft Hesap şifresi sormayı kapattım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca 8.1 ile herhangi bir donanım hatası almadım. Birçok kişi bundan dert yanıyordu aksine tüm güncellemeler kendi içinde hazır olarak geliyor. Windows 8 de öyle değildi sonradan kuruyordu bazılarını. Net Framework aradım yoktu meğerse hazır içinde etkin halde geliyor. Defender eskisi gibi kapalı gelmiyor.

Metro arayüzü tasarımı daha sade 2 sayfa halinde olması güzel. Ayrıca açılışta hangi ekranın geleceği yada seçtiğin ekranda nelerin gözükeceğini başlat ayarlarına eklenmiş. Bu da konfor için küçük ama önemli ayrıntı. W8.1 Metro arayüz de masaüstü görüntünüzü arkaplan olarak görebiliyorsunuz buda güzel bir ayrıntı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı