Çözüm Windows 8.1 GPT Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
69
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523789582
Merhaba arkadaşlar. Dün uzun uğraşlar sonucunda flash diskimi bilgisayara algılatabildim. Ancak bugün kuruluma geçerken diskler bölümünü açtım ve Windows 8.1 yüklenemez yazıyordu. Seçili disk GPT formatında diye uyarı aldım. Biçimlendirdim ancak hale aynı. Ne yapmam gerekiyor? Allah rızası için yardım... @Recep Baltaş

Hocam bak şimdi olay basit: Windows 8.1 64 Bit kuracaksın. BIOS'ta Secure Boot ve UEFI'yi devreye alacaksın. Sonra da Boot menüsünde önünde "UEFI" ibaresi olan USB bellek seçeneğiyle boot edecekesin. Akabinde diskteki bütün bölümleri silip yeni bölüm oluşturacaksın ve disk GPT olacak. GPT şu an en iyi ve en güncel disk bölümleme sistemidir. MBR eskidir. Bak bu rehberi izleyebilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam UEFİ'ye aldığım zaman bilgisayar USB belleği algılamıyor. @Recep Baltaş

Hocam lütfen yardım edermisin? Lütfen... @Recep Baltaş hocam lütfen. Flood için üzgünüm...

Arkadaşlar sorun çözüldü. Şimdi UEFİ bir kurulum yaptığım zaman flash diskimi algılamıyordu. Bende UEFİ değilde diğer seçeneği seçtim. Tabi bu sırada lenovo logosu ile Windows logosu birleşmesi. Sonra GPT sorununu bütün kurtarma, yedek bütün her şey'i sildim. Bu sırada bilgisayar'ın recoversi de gitti. Tek disk olana kadar silin. Tek disk olduğu zaman bu sorun kalkacaktır. İyi forumlar diliyorum... Saygılarımla... @Recep Baltaş hocam konu kapanabilir. Flood içinde ayrı üzgünüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…