Windows 8.1 Güncelleştirmeden Sonra Takılmalar ve CPU Yükselmesi

Pirlede

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ben sürekli Windows 1o ve 8.1 arasında geçiş yapıyorum. Örneğin Windows 8.1'in arayüzü daha hızlı. Ama bazen sorunlar çıkabiliyor ve tekrar 10'a dönüyorum. Bu sefer arayüz de takılmalar başlıyor tekrar 8.1 derken bu döngü devam ediyor.

Şu an 8.1 kurulu fakat şöyle sorunlar mevcut;
1. Başlat tuşuna basıp arama yaparken CPU 90'ı geçiyor. Windows gezgini işlemi kullanıyor bunu.
2. Bazen disk %100 oluyor. (Windows Search, hızlı getir işlemleri devre dışıdır.)
3. Güncelleştirmeleri denetle dedikten sonra önemli güncelleştirmeleri yükledim. Fakat hafif takılmalar oluyor bu güncellemelerden sonra.
4. Ayrıca başlat tuşunda arama yaparken sonuçlar geç çıkıyor. Sanırım bu Windows Search'ın devre dışı olmasından kaynaklanıyor.

Fikirlerinizi bekliyorum bu sorunlar hakkında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows yüklerken bilgisayar formatlanıyor mu? Eğer formatlanıyorsa bilgisayar yerel disk (C) deki dosyaları kopyalayıp Windows Old diye bir klasörün içine kaydedebiliyor. Birçok kez Windows sürümünü değiştirdiğiniz için dosyalar çoğalmış olabilir. Bu dosyalar Yerel Disk (C) de bulunduğu için bilgisayarınız da kasma olabilir. Windows Old klasörü Yerel Disk (C) nin içinde bulunur. O dosyayı silmeyi deneyebilirsiniz. Eğer böyle bir dosya yoksa sisteminizdeki bazı parçalar arızalanmaya başlamış olabilir. Bir de sistem özelliklerinizi belirtirseniz daha çok yardımcı olabilirim.

Windows yüklerken bilgisayar formatlanıyor mu? Eğer formatlanıyorsa bilgisayar yerel disk (C) deki dosyaları kopyalayıp Windows Old diye bir klasörün içine kaydedebiliyor. Birçok kez Windows sürümünü değiştirdiğiniz için dosyalar çoğalmış olabilir. Bu dosyalar Yerel Disk (C) de bulunduğu için bilgisayarınız da kasma olabilir. Windows Old klasörü Yerel Disk (C) nin içinde bulunur. O dosyayı silmeyi deneyebilirsiniz. Eğer böyle bir dosya yoksa sisteminizdeki bazı parçalar arızalanmaya başlamış olabilir. Bir de sistem özelliklerinizi belirtirseniz daha çok yardımcı olabilirim.

Screenshot_1.png

1 GB Geforce GT540M ekran kartı
Screenshot_2.png

Direk BİOS'tan format atıyorum. Old dosyası oluşmuyor.

Çok kurulum yapma. Hard diskimi öldürdüm ben. Windows 10 at daha da elleme derim.
Teşekkürler, öyle yapacağım galiba. Ben sürekli program kurup siliyorum ve bu sistemde sorunlara yol açıyor. Bazen bu yüzden format atmak zorunda kalıyorum. Her ne kadar Gelişmiş program kaldırıcıları kullansam da...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı