Çözüldü Windows 8.1 için AMD A6-9220 Radeon R4 sürücüsü nereden bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

numinex

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
iyi günler arkadaşlar.

Ek işlerim için kullandığım 4 GB bellekli HP model laptopun işletim sistemini kasması dolayısı ile Windows 10'dan 8.1'e çektim.
Fakat AMD ne akla hizmet bilmem ama 8.1'den desteğini çekmiş. (Windows 7 desteği mevcut)
İnternette araştırmama rağmen A6-9220'nin Windows 8.1'e uygun güncel hiçbir driverı bulunmuyor.
HP'nin sitesinde laptopun seri numarası ile yaptığım aramada da hiçbir şey ile karşılaşmadım. (HP'nin sitesindeki driverlarda da Windows 8.1 desteği bulunmuyor)
Ben de DDU ile temizleyip Windows 7 versiyonunu kurmayı denedim fakat Radeon yazılımı arka planda çalışırken aniden çalışmayı durdurdu hatası vererek kapanıyor.
Artık en güncel driverı kuramayacağımı anladım.

ben de A6-9220 Radeon R4'ün Windows 8.1 destekleyen en son driverını kurayım dedim fakat bulamadım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Daha eski 2020 olan sürücüler de olmuyorsa başka fikrim yok hocam.
Windows 8.1'de çalıştırmak için en stabil sürümün 20.2.2 olduğunu söylemişler. Şimdi deneyip sonuçları ileteceğim hocam. Eğer bu da olmazsa başka çözüm deneyeceğim. 2. seçenek başarılı olursa video linkini eklerim. O da olmazsa artık yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

Sorunu 20.2.2 sürümü ile linkini bıraktığım videodaki kurulumu uygulayarak çözdüm.

Video Linki

Önemli not:
Videodaki çözüm sadece driver kuruyor, Radeon Yazılımını elle kurmak gerekiyor.

Bunu sorunu da şu şekilde çözdüm;

Vdeodaki adımları tamamladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp C/ProgramFiles/AMD/CCC2/Install yolundaki ccc_install2.exe'yi kurmak gerekiyor.

Bu kurulumu yaptıktan sonra Başlat>Uygulamalar kısmından Radeon Yazılımını (AMD Radeon Software) yönetici olarak çalıştırıyoruz.

Uygulama arka planda çalıştığı için bir süre beklemek gerekiyor.
Görev çubuğunda yazılımın ikonunu görene kadar bekliyoruz. (bu süre yaklaşık 1 ila 5 dakika arasında değişiyor)
İkon görev çubuğunda göründüğünde bilgisayarı tekrar yeniden başlatıyoruz ve Radeon Yazılımı kurulmuş ve kullanıma hazır hale gelmiş oluyor.

Yöntemin çalıştığına dair ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim!

Ekran Görüntüsü.png
Yardımcı olabilir. Windows 7 sürücüsünün 8.1'e nasıl kurulacağı anlatılmış.

Yardımcı olabilir. Windows 7 sürücüsünün 8.1'e nasıl kurulacağı anlatılmış.

Hocam zaten Windows 7 sürümünü bu konuyu inceleyerek yaptım. Bahsettiğim şekilde Radeon yazılımı çalışmıyor.

Windows 8.1'de çalıştırmak için en stabil sürümün 20.2.2 olduğunu söylemişler. Şimdi deneyip sonuçları ileteceğim hocam. Eğer bu da olmazsa başka çözüm deneyeceğim. 2. seçenek başarılı olursa video linkini eklerim. O da olmazsa artık yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

Sorunu 20.2.2 sürümü ile linkini bıraktığım videodaki kurulumu uygulayarak çözdüm.

Video Linki

Önemli not:
Videodaki çözüm sadece driver kuruyor, Radeon Yazılımını elle kurmak gerekiyor.

Bunu sorunu da şu şekilde çözdüm;

Vdeodaki adımları tamamladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp C/ProgramFiles/AMD/CCC2/Install yolundaki ccc_install2.exe'yi kurmak gerekiyor.

Bu kurulumu yaptıktan sonra Başlat>Uygulamalar kısmından Radeon Yazılımını (AMD Radeon Software) yönetici olarak çalıştırıyoruz.

Uygulama arka planda çalıştığı için bir süre beklemek gerekiyor.
Görev çubuğunda yazılımın ikonunu görene kadar bekliyoruz. (bu süre yaklaşık 1 ila 5 dakika arasında değişiyor)
İkon görev çubuğunda göründüğünde bilgisayarı tekrar yeniden başlatıyoruz ve Radeon Yazılımı kurulmuş ve kullanıma hazır hale gelmiş oluyor.

Yöntemin çalıştığına dair ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim!

Ekran Görüntüsü.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı