Windows 8.1 ile 10 arasındaki performans farkı

Hardpart

Kilopat
Daha fazla  
Windows 8.1 kullanıcısıyım. Windows 10'a geçiş yaparsam oyun oynarken bilgisayarda performans farkı olur mu DirectX'ten dolayı? GTX 1060 6 GB kullanıcısıyım PUBG'yi Ultrada oynarken istediğim performansı alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG Directx 12 kullanmıyor. Eğer uzun süredir temiz kurulum yapmadıysanız ve aklınızda Windows 10 geçmek varsa geçiş yapabilirsiniz. Yükseltme ile geçiş yapmanızı önermem.
Ayriyeten PUBG belirli optimizasyon sorunları var.

DirectX12 özelliği sadece Windows 10'da mevcut. Yarın bir gün DirectX12 standart olucak ve yeni oyunların hepsi DirectX12 destekli gelicek. Ayrıca Windows 10'un işlemciyi daha stabil kullandığına dair pekçok yazı mevcut Technopat'ta.

Sonuç olarak PUBG DX12 destekli bir oyun değil ancak yine de Windows 10'a geçmek -hele ki 1060 gibi bir kart varken- akıl işi olacaktır.

Öte yandan sorununuz tam olarak nedir? Yeterli performansı alamıyorsanız belki RAM ya da işlemciniz eksik kalıyor olabilir. Sisteminizi, güç kaynağınızı ve monitörüyle birlikte belirtir misiniz? Darboğaz oluyor mu?

Düzenleme: Windows 10'a geçecekseniz sıfırdan kurulum yapın.

Merhaba Windows 10 temiz kurulum yaptım. PUBG için bir şey değişmedi hala aynı performansı almaktayım. Sistemim, İ5-6500U, Asus GTX 1060 6 GB Turbo, WB 120 GB SSD, WB 1 TB HDD, anakartım MSİ B-150 M3 Gaming, 16 GB Kingston Hyperx 2133 MHz ram, Monitörüm Asus 1920x1080 ama monitörüm'ün diğer özelliklerini hatırlamamaktayım.

Güncel işletim sistemi her zaman daha iyidir, olayı tek bir oyuna indigemeyin. Windows 10 ile sisteminiz daha akıcı ve performanslı çalışır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı