Windows 8.1 İnternet Kesilmesi

dragula

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Lenovo Z560 laptopum var.
1 hafta önce Windows 8.1 Enterprise 64-bit yükledim ama 3-4 saatte bir internet kesilmeleri olmaya başladı.
Mümkün olduğunca güncelleştirme yapmaya çalışıyorum, Lenovo'nun sitesinden sürücülerin güncel sürümlerini indirmek istedim ama 8.1 için güncelleme bulunmuyordu.
Başka ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

NOT: Modemi kapatıp açınca internet geliyor, modemden kaynaklı bir sorun olabilir mi?
Modemim Uydunet'in modemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemde internet kesilmesi olmuyor, benim laptopumda kesilme oluyor.
Örnek; benim Windows 8.1'li laptopumda internet bağlantısı kesilince evdeki Windows 7'li masaüstü bilgisayarda internet kesilmiyor bağlantı devam ediyor. Kabloyla bağlayıp internete girmeye çalıştığımda ise modemi kapatmaya gerek kalmadan internete girebiliyorum.
Yani internetim kesilince modemi kapatıp açarsam tekrar internete bağlanabiliyorum ya da kabloyla bağlandığım zaman modemi kapatmaya gerek kalmadan internete girebiliyorum.
Acaba sorun wi-fi'den dolayı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap veremediğim için özür dilerim, çünkü ceza yemiştim
Dün Windows 7 kurdum ondada aynı sorun meydana geldi, yani internet kesilmeye başladı.
Sorun ya modemden kaynaklanıyor ya da laptopumun wi-fi'si arızalı.
Sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlayabilirim?

İnternet servis sağlayıcınız ile irtibata geçin, bu sorun işletim sistemi kaynaklı değil gibi. Sorun yok diyorlarsa başka bir modem ile deneyin. Yine aynı sorun olursa ev tesisatını gözden geçirin.

Modemden kaynaklanmadığına emin oldum çünkü evde masaüstü bilgisayar var oradan sorunsuz şekilde girilebiliyor. Telefonlardan da sorunsuz şekilde bağlanabiliyoruz. Laptopun wi-fi'si arızalanmış olabilir mi ? Bunu nasıl anlayabilirim.

Sanırım sorun UEFI format atmamdan kaynaklanıyor, normal format atınca wi-fi'de herhangi bi sorun olmadan bağlanabildim internete. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…