Windows 8.1 kilitlenme sorunu

Deadhouse

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Son zamanlarda yaşadığım bir donme ve kilitlenme sorunu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Laptopımın Windows 8.1 işletim sistemi, önceleri boştayken şimdi aktif olarak kullanırken bile donmaya ve kilitlenmeye başladı. Sadece fare imlecini oynatabildiğim bu durumda başka hiçbir fonksiyonu kullanamıyor ve acil çıkış tuşuyla bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum maalesef. Buradaki ve internetteki bu konuyla ilgili verilen neredeyse her şeyi denedim ama çözüm bulamadım. (Bilgisayarı sıfırlamak dahil) sizce sıkıntı ne olabilir? Donanımsal bir şey olabilir mi? Fikirlerinizi almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler beni aydınlattığınız için. O zaman DVD sürücüsünü iptal edip bir SSD eklemek şart oldu, zaten performans için düşünüyordum artık elzem. Tavsiye edeceğiniz marka model varsa onları da alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam, Asus K555L modeli.

Sonuç olarak da bu çıktı.Eki Görüntüle 435134
Klasik asus windows sorunu aynı sorunu hem aynı model laptopta hem de iki farklı asus anakartta yaşadım. Hatta o laptopta tuş takımı sorunu usb takılma sorunuda oluyor çoğu zaman windows 8.1 sisteminde. Asus markasından soğumama neden olan sorunlardan biri. Son yıllarda asus anakart almıyorum bu yüzden.Problemin farklı olabilir ama benim yaşadıklarıma benziyor.

Doğrudur, maalesef fiyat/performans ürünlerinde hep aynı sıkıntılar var. Özenmiyorlar pek yaparken anlaşılan, işimiz şansa kalıyor. Gönül ister ki çok paramız olsun kafamız rahat edecek bir sistem ve ekipman toplayalım ama olmuyor. Ben şanslıydım, beni 5 sene hiç sorunsuz götürdü kendisi. Şu son zamanlarda sorunlar çıkarmaya başladı, ömrü bitmek üzere muhtemelen.

Laptop 8 ile geldiyse ve 8.1'e yükselttiysen normal. Çok yaşadım ben onu. Format atılınca sorun kalmıyor. Tabi bad sector olması bu tezi önemsizleştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…