by erdo
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Webmaster

Evet arkadaşlar benim sorunum kilitlenmeden biraz daha farklı. Bu sorunu donma sorunu olarak araştırdım ve pek bir şey bulamadım sonra görev yöneticisinden bu donmayı takip edince bir şey keşfettim. Önce ramle alakalı mı diye ram kullanımını arttıracak birçok programı aynı anda açtım fakat ramle alakalı olmadığını gördüm. Keşfettiğim şey disk kullanımının bir anlığına %100 oluyor olması ve bu anda Windows gezgininde herhangi bir işlem, kısacası pencereler arasında yapılan herhangi bir gezinti veya programlar arasındaki bir gezinti yanıt vermeyip kilitlenme olması. İkinci resimde bu daha belirgin bir şekilde gözlemleniyor.
Yanıt vermeme esnasında başka bir programı açarsanız o da yanıt vermiyor. Windows 8.1 e dün geçtim dostlar masaüstüne bakarsanız 2 tane program yükledim. Yaklaşık 3 ay önce Windows 8.1 32 bit kurmuştum ve aynı şey olmuştu bende Linux yapmıştım. Şimdi bir de 64 bit kurayım dedim gene aynı sorun. Bu sorunla sadece Windows 8.1 de karşılaşıyorum Windows 7 de gayet iyi çalışıyor pc fakat Windows 8.1 i de sevdim metro arayüzü ve hızı tatmin edici. Bu sorunun sanal diskle alakalı olduğunu gördüm birkaç sitede ve forumda da çözümlere baktım bir tanesini denedim Windows Search ile ilgili olan ama nafile. Bir de bir sitede Windows Defender'dan kaynaklandığını duymuştum ve onu kapattım gene aynı şey. Sorunum donanımsal mı yoksa bunun yazılımsal olarak bir çözümü var mı dostlar yardım edin.
Bu arada sistemim :
Model: Acer Aspire 1810tz Notebook
Bios: InsydeH2O
İşlemci : Genuine Intel CPU U4100 1.30 x2
Ram: 4GB DDR2
DirectX11 Sürümü
Ekran kartı : Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family 1.5 GB vRam
Not: Bu kasma olayı 15 saniye felan sürüyor fakat 4-5 dakika da bir oluyor bazen 10-15 dk de bir oluyor net bişey diyemiyorum bununla ilgili.