Windows 8.1 kurarken key istiyor

508026

Hectopat
Laptop bilgisayarımda OEM bir Windows keyi var, Windows 10-11 kurarken hiç key istemiyor. Ancak 8.1 kuracağım benden key istedi. Nasıl yapabilirim? Aktif olarak Linux kullandığım için de Windows ayarları yok bu yüzden keyi göremiyorum. Bir ISO varsa çalıştırınca bana keyi söyleyecek o da olur.

Masaüstünde yeni bir Metin Belgesi oluşturun. Ardından içerisine şunu olduğu gibi kopyalayıp yapıştırın:
Kod:
[Channel]
Retail

[VL]
0
Sonrasında ise farklı kaydet kısmından kayıt türünü tüm dosyalar, dosya adını ise ei.cfg yapıp dosyayı kaydedin. Windows 8.1 ISO dosyasını yazdırdığınız USB belleğin içerisine girip, Sources klasörüne oluşturduğunuz ei.cfg dosyasını attığınızda artık kurulumda ürün anahtarı istememesi lazım.

10 ve 11’de kullandığınız key 8.1 için destek sağlamıyor olmasın?
Linux kullanıcısı olduğum için bilmiyordum özür dilerim. Edit işleri için windows kurmak istemiştim e bi tane de key mağlum siteden almak zorunda kaldık. Sağlık olsun.

ancak hocam ventoy ile yazdırdım bi yolu yok mu

Ancak hocam Ventoy ile yazdırdım bir yolu yok mu?
USB bellek içerisindeki ISO dosyasının içeriğine girebiliyorsanız ei.cfg dosyasını oradaki Sources klasörüne atabilirsiniz.

Y9NXP-XT8MV-PT9TG-97CT3-9D6TC

Ben bunu kullanıyorum format aşamasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…