Windows 8.1 kurulumu BIOS ayarlar

Öğretmen27

Megapat
Yer
GAZİANTEP/NİZİP
Daha fazla  
Meslek
Sınıf Öğretmeni
Arkadaşlar okulda bazı bilgisayarlarda windows 8'den windows 7'ye geçmiş arkadaşlar. Ben de windows 8.1 var. Normalde windows 8'den windows 7'ye geçerken biosta bazı ayarlar yapılıyor. Bu ayarlardan sonra windows 8.1 geçerken biosu default yaptıktan sonra sorunsuzca windows 8.1 geçilmesi lazım diye düşünüyorum. Bir yanlışım var mı acaba?

Evet , bahsettiğiniz secure boot ayarı . Biosu fabrika varsayılanı yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde kurabilirsiniz.
Hatta yanlış bilmiyorsam ; ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan kurabiliyor olmanız lazım.

Öncelikle cevap için teşekkürler. O halde bu ayarlar yapılması windows 7 kurulumu için zorunlu; fakat bu ayarlardan sonra windows 8.1 kurmak için bir şey yapmaya gerek yok. Bu şekilde denerim olmazsa biosu fabrika ayarlarına getirdikten sonra denerim.

Sayın @MF bazen windows 8.1 kurulurken sorun çıktığında bios güncellememiz tavsiye ediliyor. Onun sebebi nedir? Merakımdan soruyorum sadece.

Sayın @MF bazen windows 8.1 kurulurken sorun çıktığında bios güncellememiz tavsiye ediliyor. Onun sebebi nedir? Merakımdan soruyorum sadece.
Mesela Casper gibi fason anakart kullanan PC'ler 8.1 kurulumunda çeşitli siyah ekran gibi hatalar verebiliyor. BIOS güncellemesi ise bu hataların önüne geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…