Windows 8.1 Kurulumu Öncesi Hazırlık

kubermcıko

Hectopat
Merhaba ben bir sistem toplayacagim ve Win8.1 yükleyeceğim. Bunun öncesinde bios ayarı gerekir mi diye soracaktım.

Recep abi bir yardım etsen. Alacağım sistem:

• Z87-G45 Anakart
  • INTEL I5 4670K İşlemci
  • Xımateg assassin 700w 80plus Kasa
  • Gskill ripjawz 4.2 1866mhz Ram
  • Wd black 1tb 7200 rpm Harddisk
  • Msi gtx770 Ekran Kartı

Yani ne bileyim, içimde bir huzursuzluk var sadece. Gerekir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem için konuşursam RAM'ler 1600 MHZ olsun. İşlemci İntel olduğu için OC olmadan 1600 MHZ hızında çalışırlar.

Merhaba ben bir sistem toplayacagim ve win8.1 yükleyecegim. Bunun öncesinde bios ayari gerekir mi diye sorcaktim ?

Recep abi bir yardim etsen alacagim sistem:

• Z87-G45 ANAKART
  • INTEL I5 4670K İŞLEMCİ
  • Xımateg assassin 700w 80plus kasa
  • Gskill ripjawz 4.2 1866mhz ram
  • Wd black 1tb 7200 rpm harddisk
  • Msi gtx770 ekran kartı

Yani ne bilim icimde bir huzursuzluk var gerekir mi sence?

Anakartınız eğer 7xx serisinden sonra piyasa sürüldü ise öncelikle kartı tanıtmak için BIOS'u güncellemelisiniz. Örneğin ben de 770 aldım. Fakat BIOS eski iken 770'i hatalı bir donanım olarak görüp sistemi başlatmıyordu. Sonra bir tane 4850 bulduk. Onla idareten BIOS Update yaptık. Sonrasında 770 çalışmaya başladı. Bendeki anakart ise Asus M5A97 R2.0

Sistem çok iyi olmuş sadece RAM'ler 1600'lük olabilir. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bios ayarına gerek yok AHCI modun etkin olması lazım ama o da default olarak etkin gelir zaten.

Tamam ramleri 1600 yapıcağım. Bir de boottan ahciye alcam. Sonra direk kuracağım. Başka bir şeye dokunmayayım değil mi ? Recep abi, sende bir baksan konuya ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı