Windows 8.1 Laptop Performans Düşüşü

Barış arkıs

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 8.1 kullanıyorum laptobumda. Acayip bir performans düşüşü yaşıyorum.
Farklı konular var forumda ama pek bir şey anlamadım. Yaşadıgım sorunlar şöyle:

1-Yavaş açılma sorunu.

2-İlk açıldıgında PC ilk 5 dakika %100 disk kullanımı.

3-Oyunlarda FPS düşüşü.

4-Önceden tıkladıgımda açıyordu hemen. Mesela chrome, şimdi tıklıyorum geç açılıyor.

Yani her türlü yavaşlama, birçok program kullandım ama sonuç alamadım. Eset kullanıyorum zaten. Diski başta o da çok kullanıyor. Sebep Eset olabılır mı? Onu da sorayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba format vakti gelmiş en yakın zaman da format atın. Diğer bir konu ise virüs bulaşmış ihtimali de var. Açılırken disk zaten %100 kullanılır.

Eset'in sürümü kaç? Uyumsuz olabilir. Bence tamamen kaldır. Bir işe yaramıyor zaten. Öncelikle disk kullanımına Eset neden oluyor olabilir. Eset'i sistemden kaldırın ve sorunları kontrol edin. BIOS ve driverlar güncel mi? Sistemin marka model nedir? Windows 8.1 update 3 mü kurulu? ASC falan kullanıyor musun? Açılışta %100 disk kullanımı normaldir. Her HDD'de bu vardır. Sistem hizmetleri yüklüyor ama 5 dakika olması normal değil. Bu yaşadığınız sorunların birçok sebebi var. Daha detaylı bilgiye ihtiyaç var. Diskte sorun olabilir, ısınma sorunu olabilir, virüs olabilir v.s. İlk olarak yapmanız gereken Eset'i kaldırmak. Uyumsuz yazılım ya da sürücü kurmadığınızdan emin olun.

Merhaba kardeşim. Bilgisayarının hard disk hızı 5600 RPM mi, 7200 RPM mi? 5600 RPM ise Windows 8.1'e hızına yetişemiyordur. Bende de aynısı oldu. SDD almanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esed sildim performans biraz iyileşti ama yinede tam anlamıyla eskisi gibi değil . Format demişsin kardeşim ama laptop daha 4 aylık . Rpm demişsin kardeşim harddiskimin kaç Rpm olduğuna nasıl bakıcam onu bilmiyorum .
Benim düşüncem Esed ve Virüsten kaynaklanıyor ama aklımda bir soru var ben ekran kartımın driverini yükseltiyim derken sıkıntı olmuştu sistem geriyükleme yapmıştım eski driveri geri almıştım (silinen driveri). Bundan kaynaklanıyor olabilirmi.

Not: BIOS ve driverlerin güncel olup olmadığını nasıl anlarım. Eseti kaldırdım artık 5 dakika sürmüyor %100 disk sorunu 1 2 dakıkada kendine geliyor .Bilgisayarımda hiç bir şekilde ısınma olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…