Windows 8.1 mavi ekran hataları

eksabayt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Windows 8.1 de çok sık mavi ekran hatası alıyorum. Bütün windows güncelleştirmelerini yükledim, sisteme sonradan taktığım ssd'nin driverini güncelledim, intel ve nvdia ekran kartlarının driverlerini güncelledim ama yineden aynı hataları alıyorum.

Diğer konuları inceledim, istediğiniz minidump klasörü aşağıdaki linkte mevcuttur. Yardımlarınızı rica ederim.

Minidump.rar — Yandex.Disk

O kadar şey güncellemişsin ancak en önemli şeyi unutmuşsun
http://global-download.acer.com/GDF...SPIRE V3-772G&OS=ALL&LC=tr&BC=ACER&SC=EMEA_25
Bıos'u güncelle.
Hardlock, sentinel, safenet, Aladdin bunlardan biri veya birkaçını görürsen denetim masasında yapımcı veya program adlarında kaldır.
Teamviewer VPN kaldır, bluetooth yazılım ve sürücülerini kaldır (lazımsa güncelini yükle), Acer yazılımlarını kaldır, Atheros wireless sürücünü güncelle, Kaspersky'ı kaldır, Broadcom NetLink sürücünü güncelle.

Murat Hocam tekrar merhaba,

Dediklerinizi tek tek yapacağım. Takıldığım nokta olursa yine konu altına yazarım.

İki sorum olacak;
1- Sadece Kaspersky'ı kaldır demişsiniz ama tekrar yüklememek üzere mi kaldırayım? 1 yıllık lisansı var daha yeni aldık. Mavi ekrandan dolayı kesinlikle Kasper'i kullanamayacaksak ne tavsiye edersiniz?
2- Bu mavi ekran hataları Windows 8 ve 8.1 de epey mevcut sanırım. Windows 7 kursam bu hataları verir mi?

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

1. Lisans kalacak şekilde kaldır, sadece mavi ekran verme bitene kadar kontrol amaçlı kaldırılacak. KIS'i cd'den kurmadınız umarım? Eğer öyle ise kaldırıp siteden günceli indirin. KIS'den başka tavsiye etmem gerekmedikçe
2. Sistemle de alakalı olabilir ancak dediklerimi doğru yaparsanız çözülecektir yine düzelmezse geçmek istiyorsanız geçebilirsiniz. Aynı hataları verebilir çünkü yüklü program ve sürücülerden kaynaklı

Kaspersky'ın lisansı mevcut elimizde. Mavi ekrandan kurtulunca sitesinden en güncel halini indirip aktif edebilirim sorun olmaz
Sta4, Autocad, Sap2000 ile çok büyük boyutlu projeler çiziliyor bu pc de. Diğer pc'ler daha açarken bile kasıyor, ama bu pc'nin o konuda gücü yetiyor.
Mavi ekranlardan kurtulmak için içindeki tüm yazılımları kaldırabilirim o yüzden

Dediklerinizi yapıp 2 gün o şekilde deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım. İnş. kurtuluruz.

İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Murat Hocam Tekrar Merhaba,

Dediklerinizi yaparak mavi ekran hatalarından kurtuldum. 3 gündür pc aynı şekilde kullanıldığı halde mavi ekran hatalarının hiçbirini yaşamadık.
En önemli etken bios güncellemesi oldu sanırım. Ben onu kasti olarak güncellememiştim ssd ile ilgili sorun yaşatmasın diye. Neyse kurtulduk çok şükür.
Şimdi ssd yi okuma yazma testine sokacağım. Normalde 555 mb okuma / 510 mb yazma hızına sahip ama pratikte bunun yarısına bile ulaşamıyoruz. Firmware güncellemesini de yaptım üstelik.

Elimizdeki ssd bu;
Kingston 120Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

Birde bu konuda özel bir sorum daha olacak; biz bu ssd yi servisin uyarısıyla 120 gb aldık. Ssd ile ilgili onlara danıştığımızda 120 gb dan fazlasını bu laptop'un desteklemediğini söylediler. Bana pek mantıklı gelmedi, sizce böyle birşey mümkün mü? Veya kesin olarak nasıl anlayabiliriz?

Yardım ve cevaplarınız için teşekkürler,
İyi çalışmalar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…