Windows 8.1 mikrofon takınca mavi ekran veriyor

HYRAXA

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU RTX 3050 6GB CPU AMD Ryzen 5 7640HS RAM : 2X8 16 GB DDR5 işletim sistemi: Windows 11 Pro Laptop: HP Victus 16-S0057NT
Baylar ben gördügünüz gibi Windows 8.1 Pro kullanıyorum fakat sorun şu mikrofonumu takıyorum, aradan 25-30 dk geçiyor ve PC takılıyor. Mavi ekran veriyor. Ne yapmalıyım?

Aga Kaspersky erişimimi engellemiş.

AMD grafik sürücünüzü güncelleyin.
CD-ROM girişinizde hangi aygıt varsa (SSD, HDD, CD) çıkarın.
Ağ sürücünüzü güncelleyin.
MTA:SA veya MTA:SA anticheat yazılımını kaldırın.
Kaspersky kaldırın.
Nereden kaldırmaya çalışıyorsunuz?
Bu arada, mavi ekrana sebep olmamış fakat BIOS'unuzu da güncelleyiniz.

AMD grafik sürücünüzü güncelleyin.
CD-ROM girişinizde hangi aygıt varsa (SSD, HDD, CD) çıkarın.
Ağ sürücünüzü güncelleyin.
MTA: Sa veya MTA: Sa anticheat yazılımını kaldırın.
Kaspersky kaldırın.

Nereden kaldırmaya çalışıyorsunuz?
Bu arada, mavi ekrana sebep olmamış fakat BIOS'unuzu da güncelleyiniz.

MTA:SA gözümden kaçmış. Sana tavsiyem başka birilerinin ilgilendiği konulara yazmaman. Yanlış anlama lütfen çünkü böyle olduğunda konu sahibi ne yapacağını şaşırıyor. Ek olarak bu tarz eski sistemlerde BIOS güncellemesi genelde Allah'a emanet oluyor emin olmadığın sürece link verme. Adamın anakart komple gitmesin :D.

Hocam ağ sürücülerinizi güncelleyebildiniz mi? Onu güncellesek düzelecek gibi duruyor.

MTA:SA gözümden kaçmış. Sana tavsiyem başka birilerinin ilgilendiği konulara yazmaman. Yanlış anlama lütfen çünkü böyle olduğunda konu sahibi ne yapacağını şaşırıyor. Ek olarak bu tarz eski sistemlerde BIOS güncellemesi genelde Allah'a emanet oluyor emin olmadığın sürece link verme. Adamın anakart komple gitmesin :D.

Hocam ağ sürücülerinizi güncelleyebildiniz mi? Onu güncellesek düzelecek gibi duruyor.
Hocam sana aynen katılıyorum. Bir kere böyle bir durum yaşanmıştı, ama hangi konuda hatırlamıyorum.

Arkadaşı küçük düşürmek için yazmıyorum ben de. Ama dediğiniz gibi konu sahibi şaşırabilir. Mesela bugün benim de konuma yazdıklarımın aynısını yazdı, ben de tekrar etmene gerek yok dedim.

Sanırım Ethernet veya Wi-Fi sürücünüz yüzünden oluyor. Ancak bunları yapmanız faydadan başka bir şey yapmayacaktır.

Yalnız ben hayatımda hiç DDU'yla işlem yapmadım ekran kartımda zaten eski oldugu için WHQL sürümü buldum ama 2015 AMD'nin kendi sitesinden yükledim direkt kursam sıkıntı olur mu?

Yalnız ben hayatımda hiç DDU'yla işlem yapmadım ekran kartımda zaten eski oldugu için WHQL sürümü buldum ama 2015 AMD'nin kendi sitesinden yükledim direkt kursam sıkıntı olur mu?
DDU ile bir şey yaparken korkmanıza gerek yok. Sağdan kart modelini seçip sol en üstten temizle ve yeniden başlat tuşuna basacaksınız. Daha sonra indirdiğiniz sürücü kurabilirsiniz. 2015 Olması yüksek ihtimalle kartınız eski olduğu için.
@HYRAXA Durum nedir hocam?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı