Windows 8.1 nasıl hızlandırılır?

• Konuyu başlatan m47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 443
Az önce Windows 10 21H2 sürümünden 8.1'e geçtim. Aşırı yabancıyım 8'e. Kapatmam gereken hizmetler, programlar, ayarlar nedir? Rehber var mı?
i7 6700, HD 530 ve 8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla kurcalamana gerek yok hocam. Ben 2-3 yıl 8.1 kullanmış biri olarak yaptığım şeyler defenderi kapatmak, kullanıcı hesabı denetimi ve smart screen ayarını kapatmak ve güncelleştirmeleri durdurmak. Bunca şeyi kapatıp nasıl kullanıyorsun virüs bulaşmadan diye sorarsanız bence bilinçli kullandıktan sonra önemli değil. İndirdiğin ve girdiğin sitelere hakim olduktan sonra bir sorun olmaz. Boşta kullanım değerleri %0 cpu %8 bellek ve %0 disk kullanımı şeklindeydi ekran görüntüsü bırakırım.

Çok fazla kurcalamana gerek yok hocam. Ben 2-3 yıl 8.1 kullanmış biri olarak yaptığım şeyler Defender'i kapatmak, kullanıcı hesabı denetimi ve SmartScreen ayarını kapatmak ve güncelleştirmeleri durdurmak. Bunca şeyi kapatıp nasıl kullanıyorsun virüs bulaşmadan diye sorarsanız bence bilinçli kullandıktan sonra önemli değil. İndirdiğin ve girdiğin sitelere hakim olduktan sonra bir sorun olmaz. Boşta kullanım değerleri %0 CPU %8 bellek ve %0 disk kullanımı şeklindeydi ekran görüntüsü bırakırım.

Defender Control ile kaldırmaya çalıştım ama "dosya virüslü oluğundan açılmıyor"gibi sorun çıkarıyor çözemedim. Normalde çözümü biliyorum ama işe yaramadı.

Çok fazla kurcalamana gerek yok hocam. Ben 2-3 yıl 8.1 kullanmış biri olarak yaptığım şeyler defenderi kapatmak, kullanıcı hesabı denetimi ve smart screen ayarını kapatmak ve güncelleştirmeleri durdurmak. Bunca şeyi kapatıp nasıl kullanıyorsun virüs bulaşmadan diye sorarsanız bence bilinçli kullandıktan sonra önemli değil. İndirdiğin ve girdiğin sitelere hakim olduktan sonra bir sorun olmaz. Boşta kullanım değerleri %0 cpu %8 bellek ve %0 disk kullanımı şeklindeydi ekran görüntüsü bırakırım.
Güncelleştirmeleri durdurmak mantıklı değil aslında zaten sadece güvenlik güncelleştirmesi alıyor ve bunlar gerekli güncelleştirmeler

Defender Control ile kaldırmaya çalıştım ama "dosya virüslü oluğundan açılmıyor"gibi sorun çıkarıyor çözemedim. Normalde çözümü biliyorum ama işe yaramadı.
Kapatmanız için defenderi açın tepedeki yönetici olarak çalıştırın tikini ve en alttaki sekmedeki başlangıçta çalıştır tikini kaldırırsanız zaten otomatik kendi kapanıyor bir uyarı veriyor. Ekstra program veya ayar yapmanıza gerek yok hocam.

O sistemle her türlü Windows 8.1'i kullanırsın, ayarları ellemene gerek yok.

Ha tabii düşük bir sistem olsaydı, silentall Edition güzel olurdu. Eskiden külüstürlerde onu kullanırdım ve güzel performans verirdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı