Windows 8.1 ntoskrnl.exe %33 CPU kullanıyor

RizAirz

Hectopat

İnternette çoğu çözüme vesaire baktım fakat işe yaramadı. İşlemcim zaten güçlü değil bir de üstüne %35'lere varan CPU kullanımı ile bilgisayarımı daha da yavaşlatıyor.

Görev yöneticisinde System olarak görünmesi zaten dikkatimi ayrıca çekmişti (virüs sandım). İnternette virüs olmadığı, fakat olabileceği yazıyordu. Malwarebytes'da tarattım fakat hiçbir şey çıkmadı. Eğer kapatılabilir bir şey ise nasıl kapatabilirim arkadaşlar? Teşekkürler.

Sorun yeni mi başladı? İşlemcim eski demişsiniz, bu sorun hep varsa normaldir.

Bende de dosya konumundaki ismi aynı. Eğer System32 içerisindeyse virüs olacağını sanmam. Windows işlemi yani, arada fazla CPU kullanabilir. Kapatmayı denemenizi önermem.

Windows update güncelleme mi yapıyor bana mı öyle geldi ?

Çekirdek ile Windows üzerinde çalışan Kernel seviye yazılımların iletişim kurması için tasarlanan bir modül o.

Bende de dosya konumundaki ismi aynı. Eğer System32 içerisindeyse virüs olacağını sanmam. Windows işlemi yani, arada fazla CPU kullanabilir. Kapatmayı denemenizi önermem.

Eki Görüntüle 1631749

System32 içinden "taklit" eden kötü amaçlı yazılımlar olabiliyor. Kendini sistem dosyası olarak gösterebiliyor.

Sorun yeni mi başladı? İşlemcim eski demişsiniz, bu sorun hep varsa normaldir.

Daha önce yoktu. Tahmini 1 hafta önce bilgisayara format attım. İşletim sistemini aynı kurdum değiştirmedim, önceden yoktu böyle bir şey. Ben hala virüsten şüpheleniyorum.

Haklı. Bazı yabancı hacking sitelerinde adamlar. Windows dosyalarının altına virüs yerleştirmek hakkında rehberler hazılamışlardı.

Haklı. Bazı yabancı hacking sitelerinde adamlar. Windows dosyalarının altına virüs yerleştirmek hakkında rehberler hazılamışlardı.

Hala virüs şüphesindeyim fakat dediğim gibi Malwarebytes ile tarattım bir sonuç vermedi. Diski ayrıca, dosyayı ayrıca tarattım. Daha önce böyle bir şey olmaması da virüs olabileceği ihtimalini arttırıyor.

Windows güncelleme veya bir yazılım yükleme sonucu bu tür dosyalar çıkarabiliyor System32 içerisine. Direkt zararlı diyemeyiz. Son zamanlarda hangi programlar yüklediğinizi bir gözden geçirin. Kernel seviye bir yazılımlar varsa (AntiVirüs gibi) kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…