Windows 8.1 Nvidia Mavi Ekran Hatası

Bushido

Hectopat
Daha fazla  
Acer Aspire E-5 571G modelinde bir dizüstüne sahibim ve sorunum harici ekran kartlarından. Sorun şu; Nvidia ile girdiğim çoğu oyunlar (Lol, Construction Simulator, Cities) bunlar başlıcaları fakat Intel ile girdiğimde sıfır sıkıntı ama oyunlarda yeteri performansı alamıyorum. Acer Care Center indirmeye çalıştım belki oradan sorunu çözebilirim diye, ama o da sürekli çalışmayı durdurdu deyip indirtmedi. Nvidia ve Intel'i güncellemiştim önceden güncel halleriyle bile girdiğimde işe yaramadı size 3.5 ay önceki minidumpu paylaşıyorum. Tarihi önemli değil sorun hep aynı. Bluescreenview'den baktığım zaman çoğunlukla nvlddmkm.sys adlı Nvidia dosyası kırmızı çıkıyor. Silip yüklesemde, format atsamda sorun aynı, nasıl çözebilirim?

Son düzenleme:
Bluescreenview'den baktığım zaman çoğunlukla nvlddmkm.sys adlı Nvidia dosyası kırmızı çıkıyor. Silip yüklesemde, format atsamda sorun aynı, nasıl çözebilirim?
111117-13921-01.dmp
Döküm dosyasına ve belirttiklerinize göre harici grafik kartınız arızalı. BIOS güncellemesi gerçekleştirip Windows 10 x64 1709 kurmayı deneyin fakat yüksek ihtimalle problem devam edecek.

Ayrıca ses kartı ile ilgili de bir sorun görünüyor. Ses ile ilgili bir sıkıntınız var mı?

Yok hayır sesle ilgili bir sıkıntım yok. Peki bu arıza donanımsal mı yoksa yazılımsal mı? Donanımsal ise kaça patlar yada düzeltebileceğim bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Defalarca format attığınızı belirtmişsiniz. Sürücüleri üçüncül parti sürücü kurma yazılımı ile yüklemeyip offical ve WHQL kaynaklardan yükediyseniz ve hala aynı sorunu yaşadıysanız harici grafik kartına reballing yapılacak. Reballing yanıt vermez ise grafik işlemci değişecek. Onarımı teknik servisine göre 100 ila 200 lira arası, değişimi ise 250 ila 350 lira arasında değişiyor.

Format atarken sürücüler çoğunlukla Windows Update ile yükleniyor yani IO Updater gibi. Bilgisayara zarar veren bir program hiç kullanmam. Bir de bu Acer'in Aspire E-5 modellerinde fan temizlemek işkence klavyesi laptopun kendisi ile içli dışlı olduğu için klavye takımı çıkmıyor ve sıkıntı yaratıyor. Temizleyemiyorum daha kolay şekilde nasıl temizleyebilirim acaba fan tarafından süpürge tutsam işe yarar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı