Arkadaşlar, anakart değişiminde telefonla etkinleştirme olayını yanılmıyorsam ilk yayan benim.
Bunu daha önce aynı Win 8 Key'i ile (B telefonla arayarak değişik 4-5 anakartta etkinleştirdim.
Fakat burada emin olmadığım bir durum var: Bu yükseltme yaptığımız Win 10 için bizlere Key verilmiyor, verilen Key'in geçerliliği yok. Hal böyle olunca bizler daha sonra anakart değişikliğine gittiğimizde Win 10 keyi kabul edilmeyeceğinden mecburen Win 8, 8.1 kurup tekrardan telefonla etkinleştirmemiz gerekecek. 1 yılı geçtiğimizi düşünürsek bizim artık yükseltme hakkımız da kalmamış olacak.
Ancak ben burada bir seçenek daha görüyorum...
Daemon Toos'ta format sonrası anahtarımızı kabul edilmiyor, sanki format değil de donanım değişikliği yapmışız gibi bize o anahtarın başka PC'de etkin olduğu gibi bir hata veriyor ve etkinleştirmiyor. Ama Daemon Tools hesabımıza giriş yapıp ''Geri Çek'' seçeneğiyle anahtarımızı yeni sistemimizde tekrardan etkinleştirebiliyoruz.
Microsoft hesabımıza giriş yapıp ''Cihazlar'' kısmına baktığımızda kullandığımız işletim sistemi yazdığını ve karşısında da ''Bilgisayarı kaldır'' seçeneği var, düşünüyorum da belki o seçenekle eski anakartta tanımlanan anahtarı geri çekim MS'den de destek alıp Win 10 da tekrardan etkinleştirebiliriz.