Windows 8.1 Oem ve Retail keyi yeni bilgisayara taşıma

Tabi yinede Windos'umuzun Reteil mi yoksa OEM mi bilgisini bizlere sunuluyor.

OEM almış bir arkadaşımızdan slmgr.vbs -dlv sonucunu paylaşmasını rica edeceğim?
Mesela ben Win 8'i Retail olarak almıştım Win 10'da da Retail olarak gözüküyor, tabi anahtarı OEM almış bi kimsenin anahtarıyla aynı:

@er36po Zaten OEM anahtar kullananlarda ürün kimliğinde 'OEM' ibaresi yer almakta. Ancak yükseltme sonrası verilen Windows 10 keyleri bize özel olmadığı için Retail olması normal. Ben OEM sürümden yükselttim, ama şuan ben de Retail gözüküyorum. Çünkü, aslında aynı anahtarı kullanıyoruz.

Her yükselten aynı anahtara sahipse korsan yoldan etkinleştirenlerde artık lisanslı kullanacaklar demek çokta yanlış olmayacak. Ancak bakalım zamanla neler olacak.

Bu bir sene içerisinde korsandan ya da orjinalden geçenler kalıcı olarak kalacaklardır, yani ileride hiçbir b..k olacaktır.
Kendi fikrim ki öyledir diye düşünüyorum: MS'nin amacı herkesi Win 10 sahibi yapmak, bir nevi reklam...
Tabi burada benim gibi Win 8'e 350-500 TL vermişler apaçık enayi yerine girmiş oluyor o da ayrı.

Alakası yok lisanssız kullanıcıya lisans vermeyecekler. İsteyenler daha az kararlı Insider Slow sürümlerini alıp kullanabilir. Zaten istedikleri lisanssız kullanıcıları beta tester yapmak.

Nasıl alakası yok? Deneme amaçlı lisansı olmayan cracklı bir PC'de sorunsuz yükselttim. Az kararlı- çok kararlı Insider olduğunu, olacağını da hiç sanmıyorum. Hiç sanmıyor olsam da ileriki zamanlarda işler değişebilir, ancak ben ondan da emin değilim.

Aktivasyon yaptınız mı bilmiyorum ama yükseltme yapmanız ileride aktivasyon sorunları yaşamayacağınızı ispatlamaz. Sizin bir şekilde lisans almanız diğer kişilerin de lisans alacağını ispatlamaz. Öyle bir şey olmayacağını açıkladılar. Yoksa lisanslı kullanıcılardan çok tepki çekerlerdi. Lisanssız kullanıcıların da yükseltmesini istiyorlar. İleride kolayca para ödeyip aktivasyon yapsınlar diye. İşin özü yükseltmek bedava Windows 10'a sahip olmak değil.

O cracklı Windows 8.1'i olan yani bedeli ödenmeyen bir nevi hırsızlık yapılan PC'ye yükseltme teklifi gelmiş tarafımca da yükseltilmiş ve aktivasyonu da yapılmıştır. Esasen korsanla, çalıntıyla içim olmaz ancak dediğim gibi PC benim değildi.

MS istese en baştan önünü keserdi. Bunu daha sonra yapacağını pek düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…