Emre YAZICI
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir Windows 8.1 kullanıyorum, ve sanırım herkeste olan fan problemi bende de var. Uzun süre bir süre araştırma yapmama rağmen bir türlü sorunun çözümünü bulamadım. Laptop kullanıyorum ( HP pavilion 15-e056st ) Windows 8 yüklüyken herhangi bir sorun yoktu. Ama şimdi fan ne zaman dönüp ne zaman duracağını bilmiyor gibi. Önceden oyun açınca çalışmaya başlardı kapatınca dururdu şimdi bilgisayarı ilk açtığımız zaman sessiz çalışıyor oyuna girince normal olarak fan çalışıyor ama sorun burada başlıyor oyundan çıktıktan sonra bir türlü durmuyor. (Arka planda çalışan herhangi büyük bir şey yok, görev yöneticisinden anlık olarak izliyorum CPU kullanımı %10 u bile geçmiyor).
Çözmek için yaptığım şeyler ;
1. Ekran kartı driver güncellemesi
2. Bios güncelemesi.
3. Fan temizliği için servise göndermek ( temiz olduğuna eminim çünkü alındığından beri masada kullanılıyor ayrıca dışarıya hiç çıkmadı çok temiz baktığıma inanıyorum).
İşte böyle arkadaşlar, herhangi bir çözüm bulan varsa yazsın yoksa da bir sorum olacak: windowsu sıfırlayınca güncellemeler silinecek ve 8.1 den de kurtulmuş olacağım ancak aklıma takılan bir sorun var. Dosyaları silmeden sıfırlama seçeneği var, ancak benim HDD bölünmüş bir vaziyette acaba herhangi bir dosyada silinme problemi olur mu ?
Çözmek için yaptığım şeyler ;
1. Ekran kartı driver güncellemesi
2. Bios güncelemesi.
3. Fan temizliği için servise göndermek ( temiz olduğuna eminim çünkü alındığından beri masada kullanılıyor ayrıca dışarıya hiç çıkmadı çok temiz baktığıma inanıyorum).
İşte böyle arkadaşlar, herhangi bir çözüm bulan varsa yazsın yoksa da bir sorum olacak: windowsu sıfırlayınca güncellemeler silinecek ve 8.1 den de kurtulmuş olacağım ancak aklıma takılan bir sorun var. Dosyaları silmeden sıfırlama seçeneği var, ancak benim HDD bölünmüş bir vaziyette acaba herhangi bir dosyada silinme problemi olur mu ?