Ekran kartı olaya dahil değil iken de sorun var. Renkler (sadece mantık yürütüyorum, yanlış varsa çözüm için yardımı ziyadesiyle dokunacaktır.) RAM'leri, HDD'yi ve işlemciyi eliyor. Sorunun nedeni olarak geriye anakartın -işlemci, RAM ve ekran kartını- bağlayan köprüsü ve PSU kalıyor. Yakın zamanda PSU aşırı voltaj dalgalanmaları nedeniyle yandı. Tamirini Elektrik-Elektronikçi yaptı. Şüphem yüksek olarak o yönde.
Sorunun HDD'de olması donma, kilitlenme sorununu açıklayabilir. Donma sırasındaki renk bozulmasını da açıklayabilir mi ? Sizde renk bozulmaları da meydana geliyor muydu ? İlginiz için teşekkür ediyorum.
Renk sıkıntılarından hiç bahsetmemiştiniz. Bu sorunu tamamen ekran kartı tarafına çekiyor. Farklı bir ekran kartı ile denerseniz ona göre değerlendirelim.
Düzenleme: PSU elektrikçi tamir etmiş. Şu an çok ucuza PSUlar var bir tane alıp denemenizi tavsiye ediyorum.
Konuyu hiç okumamışsınız. Renk sıkıntılarından konuyu güncel yapan mesajımda bahsettim. Sorunun ekran kartı nedenli olması gözlemime göre mümkün değil. Dediğiniz gibi PSU değiştirmek sorunun nedeninin kesin olarak bulunması için gerekli.
Windows 8.1 bir yıla yakın sorunsuz kullandım. İşletim sistemi kaynaklı olabileceğini (şuan için) sanmıyorum. İlginiz için teşekkür ediyorum.