Windows 8.1 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 8.1

Erdal Emirhan

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda sürekli değişik değişik mavi ekran hataları alıyorum. Bunların ne zaman geldiği belli olmuyor. Bazen bilgisayar boşta iken bazen Web'te gezinirken, bazen oyun oynarken bazen de hiç gelmiyor.
Birçok araştırma yaptım. Sitenizdeki çoğu başlığı inceledim.
DMP dosyalarımı açabileceğim programlar buldum baktım ama bir şey anlayamadım.
Bana konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
Şimdiden teşekkürler.

DMP dosyalarım bu linkte: minidump
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda sürekli değişik değişik mavi ekran hataları alıyorum. Bunların ne zaman geldiği belli olmuyor. Bazen bilgisayar boşta iken bazen Web'te gezinirken, bazen oyun oynarken bazen de hiç gelmiyor.
Şimdiden teşekkürler.

Web'de video izlerken gene hata verdi. Tekrar açmayı denedim. Açınca sadece siyah ekran var.
Ne yapabilirim yardımcı olacak birileri var mı?

Gelen hatanın fotosunu aldım belki işe yarar diye.
IMG_20210719_212340.jpg
IMG_20210719_212321.jpg

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler.

Web'de video izlerken gene hata verdi. Tekrar açmayı denedim. Açınca sadece siyah ekran var.

IMG_20210719_212340.jpg
IMG_20210719_212321.jpg
DMP dosyası bu linkte: minidump
Bugün gene oyun oynayacakken tekrar mavi ekran verdi yardımcı olacak var mı?
Bugün kü DMP dosyası bu liknte: minidump

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 1112900Eki Görüntüle 1112901

DMP dosyası bu linkte: minidump
Bugün gene oyun oynayacakken tekrar mavi ekran verdi yardımcı olacak var mı?
Bugün kü DMP dosyası bu liknte: minidump

Merhaba aynısı benim bilgisayardada oluyordu Windows 7 benimki ama yani sende ki ile aynı ben kasanın içini açtım fanı temizleyip taktım oldu şu an bir sorunla karşılaşmadım bir dene istersen.

Artı -1 Eksi
Merhaba aynısı benim bilgisayardada oluyordu Windows 7 benimki ama yani sende ki ile aynı ben kasanın içini açtım fanı temizleyip taktım oldu şu an bir sorunla karşılaşmadım bir dene istersen.

Hmm ben yarın bir içini açıp temizlemeye çalışacağım.
Eğer zamanın varsa benim mavi ekran hatalarıma bakabilir misin? @Bora Dere

Son düzenleme:
Tüm dosyaları inceledim, sistem diskinin sorunlu olduğuna %99.9 eminim. HD Tune Pro ile quick scan kapalı şekilde hata taraması yapın, taramanın sonuçları ile yine aynı yazılımdan ulaşacağınız sağlık bilgilerinin ekran görüntülerini paylaşın. Test sırasında da hata alırsanız sonuca bakmaya bile gerek yok, disk gitmiştir. Hoş, sonuç da muhtemelen aynı şeyi söyleyecektir.

Testin temiz çıkması durumunda -ki 15 tane disk hatası belirten dosya inceledikten sonra bunun olacağından oldukça şüpheliyim- RAM'lerde sıkıntı var demektir, bunu da Memtest yaparak doğrulayabilirsiniz.

Şimdiden söylüyorum; sorun sistem diskinde ve bunu sistemden çıkarmak sorunu çözecek.

Tüm dosyaları inceledim, sistem diskinin sorunlu olduğuna %99.9 eminim. HD Tune Pro ile quick scan kapalı şekilde hata taraması yapın, taramanın sonuçları ile yine aynı yazılımdan ulaşacağınız sağlık bilgilerinin ekran görüntülerini paylaşın.

Dosya Ekleri

• HDTune_Error_Scan_ST2000VX003-1HH164.png
    HDTune_Error_Scan_ST2000VX003-1HH164.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 64
  • HDTune_Health_ST2000VX003-1HH164.png
    HDTune_Health_ST2000VX003-1HH164.png
    30,2 KB · Görüntüleme: 54
HD Tune 2.55 ile yapmışsınız, ben Pro ile yapmanızı söylemiştim. Lütfen Pro (5.75) ile yapıp öyle paylaşın sonuçları. Ayrıca sistemde kaç tane depolama var bilmiyorum ama hepsine yapmanız gerektiğini hatırlatayım.

HD Tune 2.55 ile yapmışsınız, ben Pro ile yapmanızı söylemiştim. Lütfen Pro (5.75) ile yapıp öyle paylaşın sonuçları. Ayrıca sistemde kaç tane depolama var bilmiyorum ama hepsine yapmanız gerektiğini hatırlatayım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    41,6 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 40
Başta diskin sorunlu olduğuna çok emindim fakat şu an sorun doğrudan diskte değil, diskle alakalı bir şeyde de olabilir diyorum. SATA kablosunu değiştirin, isteğe bağlı olarak farklı SATA portuna takmayı da deneyebilirsiniz.

Başta diskin sorunlu olduğuna çok emindim fakat şu an sorun doğrudan diskte değil, diskle alakalı bir şeyde de olabilir diyorum. SATA kablosunu değiştirin, isteğe bağlı olarak farklı SATA portuna takmayı da deneyebilirsiniz.

Sağ olun şimdi değiştireceğim.
Kabloyu değiştirdikten 3 gün sonra PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatası verdi. Memtest86 yaptım.

Minidump dosyası: minidump

Dosya Ekleri

• Memtest.jpeg
    Memtest.jpeg
    110,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla test 4 passte tamamlanıyor. Bu ekrandan sonra test devam etmiyor muydu? Ediyorduysa 4 pass olana kadar ilerletmeniz gerek normalde testi. Fakat şu an buna gerek olduğunu düşünmüyorum. Yeni dosyayı da inceledim, sorun yine diskte görünüyor. Sisteme takılı diski çıkarın, başka bir disk üzerinden kullanın bir süre. Sorun çözülecektir muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı