Çözüm Windows 8.1 Sonrası Bulanık Görüntü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Windows 8.1 yükledim ve ekranda bir bulanıklık söz konusu. Sorunu çözmek için en son GeForce 320.49 Beta sürücüsünü indirip kuruyorum şimdi, bakalım düzelecek mi. Olmazsa DPI ayarını değiştireceğim.

Bu arada Windows 8.1 güncellemesinden sonra SSD'de 10 GB yer açıldı :)

DPI ayarını %125 yaparak çözdüm:

72gDljX.png

Sayın Recep hocam,

Bende de aynı sorun var (ve araştırıp gördüğüm kadarıyla internetteki daha pek çok insanda da). Ekran kartı sürücülerim güncel (Intel HD4000 ve Nvidia Geforce GTX680M ekran kartlarım var ve ikisinin de sürücülerini güncellediğimi düşünüyorum). Yazılar bende her yerde bulanık değil, belli başlı yerlerde bulanık. Bu bulanıklığı ilk önce Aygıt Yöneticisi'ne girdiğimde farkettim ama sonra başka yerlerde de karşıma çıktı (örneğin bir program yüklerken). Firefox olsun IE olsun masaüstü olsun çok net duruyor. DPI ayarlarından %100 yaptığımda sorun çözülüyor ama herşey oldukça ufalıyor ve okumakta zorlanıyorum. Ekranım 15.6'' ve çözünürlük 1920x1080 (bilgisayarım Monster). Windows 7'deyken böyle bir sorunum yoktu ama dün Win 8.1 yükleyince sorun baş gösterdi.

Önümde 2 seçenek görüyorum:
1- Win7'e geri dön (hiç uğraşmak istemiyorum)
2- Bulanık yazıların göz keyfini ve rahatını bozmasına izin ver

Şu an 2. seçenek üzerinden gidiyorum ama bir 3. seçenek oluşturup sorunuma çare bulursanız çok güzel olacak :)

Teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Ben bu işten birşey anlamadım. Bu yazıyı yazdıktan hemen sonra tekrar baktım Aygıt Yöneticisi'ne ve diğer bulanık yerlere ama bu sefer herşey pırıl pırıldı. Dün baktığımda ise bulanıktı. Neyi farklı yaptım diye düşünüyorum ama şu an bir cevabım yok. Şu an şaşkın ve mutluyum. Eğer sorunumun kaynağını bulursam burada paylaşırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı