Windows 8.1 USB Otomatik Kullan Çıkmama Sorunu

Kutay Kufti

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Uçak Mühendisi, Çevirmen
Merhaba dostlar, kısa süre önce W7'den 8.1'e geçiş yaptım. Şöyle bir sorunum var, 'herhangi bir' USB bellek taktığımda otomatik kullan ekranı gelmiyor, USB'mi tanıyor her türlü işlemi yapabiliyorum ama otomatik kullan gelmiyor, bununla beraber aygıtı kaldırmaya çalıştığımda da aygıtı listede bulamıyorum aşağıdaki fotoğrafta da belirttiğim üzere. ESET, ADWCleaner, Combofix, Malwarebytes ile taratıldı ve sonuç aynı. Ne yapılabilir? Teşekkürler.

asdasdas.png

Otomatik kullan seçeneği şu şekilde olmalı;

z2nvvY.jpg

Eğer USB girişlerinde sorun varsa Aygıt Yöneticisi'nden sıfırlamayı dene; ilgili USB belleğini tak, listeden adını bul ve donanımı kaldır, belleği çıkar sonra pcye restart çek ve belleği tekrar takmayı bir dene...

Gp3QQ2.jpg

Problemi boyle cozdum.
REGEDIT e girin ve aşağıdaki adımları izleyin.

Vista için: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Sekmesinden NoDriveTypeAutoRun Değerini 91 olarak değiştirin.

XP için: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Sekmesinden NoDriveTypeAutoRun Değerini 91 olarak değiştirin.

(Win7 içinde yukarda yazılanları deneyebilirsiniz)

Makinayı yeniden başlatın sorununuzun çözüldüğünü göreceksiniz iyi çalışmalar.

İlginiz icin cok teşekurler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı