Çözüldü Windows 8.1 ve XP | Ağ'da Paylaşılan Yazıcıya Erişim Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
44
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar,

Babam benim sistem üzerinden yazıcıma bağlanmak istiyor. Zaten Ev Grubu açıktı. Gerekli paylaşım izinlerini ve "Şifresiz Paylaşımı" aktif ettim. EPSON L200 babamın laptopta (XP SP2 yüklü) "xxx Üzerinde Epson L200"ü yazıcılar altından görebiliyorum. Ama gelelim yazıcıya erişemiyorum. Hemen "Microsoft enhanced point and print compatibility driver" yüklensin mi sorusu geliyor. Evet dediğimde ise sıradan Yazıcı Sürücüsü Yükleme ekranı geliyor. Deneme olsun diye Epson L200'ün XP sürücüsünü indirdim ve klasöre çıkarttım. Çıkarttığım klasörden .ini dosyasını göstertip L200 series sürücüsünü de kurdurttum. Ama mesela Word'de Baskı Önizleme ekranında iken "xxx Üzerinde Epson L200" ün altında "Bağlanılamadı" yazıyor. Yazıcılar ekranına geliyorum ve Yazıcı özellikleri diyorum gene MS enhanced kurulu değil diyor.

Bu sorunla nasıl baş edebilirim ? En son alacağım yeni bir modem bağlayıp kurtulacağım ama..

Şimdiden çok teşekkürler....

- - - Güncellendi - - -

Peki arkadaşlar şu MS Enhanced sürücüsünü bulma şansımız yok mu ?

Kimsenin mi sorunum hakkında fikri yok ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte babamın okul dönemi olduğu için formatta atamıyorum. Acaba bu sürücüyü bulma gibi bir şansımız var mı ? Birde babam büroda ağdan çok rahat kullanabiliyor. 2 XP, 2 8 ve kendi kullandığı makinede 7 yüklü. Hepsi ağdaki yazıcılara çok rahat erişebiliyor..

Neyse sonunda sorunu çözdüm. Eğer yapamayan arkadaşlar olursa diye çözümü söylüyorum.

Öncelikle 8.1'de YAZICININ ÜRETİCİ TARAFINDAN SAĞLANMIŞ SÜRÜCÜSÜ sistemde kurulu olmak zorunda. Yoksa Update'in kurduğu sürücü paylaşımı desteklemiyor.

XP'de yapacaklarınız...

• Başlat Menüsü > Yazıcılar ve Fakslar
  • Yan menüden Yazıcı Ekle
  • İleri > Ağdan bir sürücü ekle > Otomatik olarak tara
  • (Buraya Dikkat) Çıkan sonuçlardan kendi bilgisayar adınıza "ÇİFT" tıklatıp ona bağlı olan yazıcıları listeletin. Tıklamaz iseniz görmez..
  • xxx Bilgisayarından kurulacak sürücüye güveniyor iseniz kurun sorusuna evet deyin.
  • Varsayılan Yazıcı Olarak atasın.
  • Son tıklayıp kurulumu bitirin.

Artık Ağa Bağlı yazıcınız aktif. Eğer Epson sürücüsü kurulu ise ağa bağlanacak sistemde (sanırım Epson'un kendi sürücüsünden kaynaklı) otomatik olarak onuda ekledi listeye ama dediğim yöntemleri kesinlikle deneyin.

Konu kilitlenebilir. Her şey için teşekkürler @THE_MILLER Forumdaki ilk günümden beri bana çok yardımcı oldun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…