Windows 8.1 yeniden başlamada yavaş açılma

• Konuyu başlatan Berkan Çağlıyan
  • Başlangıç Tarihi
B

Berkan Çağlıyan

Ziyaretçi
Sistemimde Windows 7 kuruluydu çok hızlı başlama gibi bir söz konusu yoktu. Yakın zaman içinde 8.1 64-bit kurdum ilk kurduğumda çok hızlı da açılmıyordu. Bilgisayarı kapattığımda 3-4 saat açmadım açtığımda ise çok hızlı açıldı. Ama normal yeniden başlatınca onun kadar hızlı açılmıyor. Tekrar bilgisayarı kapadım ve hiç beklemeden tekrar açtım ve beklediğimden çok hızlı açıldı. Sadece neden olduğunu merak ediyorum.

Windows 8 ve 8.1'de hızlı başlatma diye bir özellik var. Kapattığında uyku moduna benzer bir şekilde kapanıyor. Yeniden başlatırken ise bu özelliği kullanmayıp normal kapatıp açtığı için daha hızlı sürüyor.

Windows 8 kapandığında derin uyku moduna geçiş yapar ve açıldığında uykudan uyanırmışcasına hızlı bir şekilde açılır. Ama yeniden başlatmada sistem tamamen kapanır ve yeniden başlar. Dizüstü sistemlerde yeniden başlatmadan BIOS'a ya da boot menüye erişilememesinin sebebi de derin uyku modundan kaynaklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden başlatma esnasında tüm işlemler sonlandırılıp yeniden başlatılır. Ama normal kapatma esnasında karma uyku modeli gibi sistemi ilk olarak okunacak dizine sıralı olarak yazar. Böylece daha hızlı bir biçimde cihaz başlar. Eğer normal kapatıp açma ile bakarsanız bazen Görev Yöneticisi'nin üstünde 1 haftalık kullanım süresi bile çıkabilir. Bunun sebebi işte bu derin uyku modudur.

Benim bilgisayar da aynı. Bir kablo takılı olduğu zaman yavaş açılıyor. Bunu bende anlamış değilim. Mesela telefonumun USB kablosu bilgisayara bağlı, telefon olsun olmasın yavaş açılıyor. Çıkartıyorum 11 saniye.

Sebebi BIOS o soketin ucunda bir cihaz arıyor. Bu sebeple yavaş açılıp kapanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…