Windows 8 %100 Disk kullanımı sorunu

menzil5453

Hectopat
İnternetteki bir çok çözüm yolunu denedim. Ama hala sorun devam ediyor.

Denediklerim
Bilgisayarımdan özelliklerden dizin haline getirme.
Windows search ve hızlı getirmeyi durdurup devre dışı bıraktım.

Disk birleştirme yapmadım bi tek. Acaba işe yararmı? Veya başka ne yapmam lazım.

Özellikle "Orjinal" kullandığınıza dikkat edin. Defender ile tam tarama yapın. Bu disk kullanımı dizin düzenleme ve birleştirme ile olmaz. Çok fazla kullanılıyor. Görev yöneticisinden "İşlemler" bölümüne gidin. Disk yüzdesinin üzerine tıklayın. En çok kullanan kim onu görebilirsin.

Özellikle "Orjinal" kullandığınıza dikkat edin. Defender ile tam tarama yapın. Bu disk kullanımı dizin düzenleme ve birleştirme ile olmaz. Çok fazla kullanılıyor. Görev yöneticisinden "İşlemler" bölümüne gidin. Disk yüzdesinin üzerine tıklayın. En çok kullanan kim onu görebilirsin.
Hepsi 0 ama disk %100 gözüküyor.

Sorunun sebebi Windows 8 ve sonraki sürümler SSD'ler içn tasarlandılar. HDD kullanan nerdeyse herkeste diskin sürekli %100'de çalışma sorunu var. Bende HDD kullanırken bu soruna çok kafa takıyordum ancak yapabileceğin tek şey SSD'ye geçmek. Onun dışında %100'de çalışmasında da pek bir sorun görünmüyor.

HDD için HD Tune ile " Error " ve " Health " testi yapıp sonuçları paylaşın.
Büyük ihtimal HDD'de sorun olabilir veya başka bir HDD ile dene.

@Cenkay KESER Ben ilk çıktığından beri Windows 8 kullanıyorum. Benim laptop bu sene 7 yılı doldurmuş olacak. SSD ile performans artışı büyük herkesin bildiği gibi fakat benim 7 yıllık bilgisayarımda HDD var ve sorun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı