Windows 8.1'de 100Mbps alabilirken Windows 10'da 50Mbps alınıyor

vcwoox

Hectopat
Daha fazla  
Geçen sene internet paketimi 1 yıllığına düşürmüştüm. O zamanlar Windows 8.1 kullanıyordum ve aynı internet paketiyle 100 Mbps hızı alabiliyordum fakat bu sene tekrar aynı pakete geçince bilgisayarımda yani şu an kurulu olan Windows 10'da hız 50Mbps üstüne çıkmadı. Bu sabah kablo ile denedim 50'nin üstüne çıktı, kabloyu kullanmam için farklı odaya geçmem gerek yoksa uğraşmadan kablolu kullanırdım, sorunun nereden kaynaklandığını anlamış değilim.

Merhaba. Wi-Fi ile bağlanıyorsanız illaki güç kaybı yaşayacaksınız bu işin çözümü kablo. Bu sorunun işletim sistemi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum değişen illaki birkaç bir şey vardır. Örneğin taşındınız mı yani ev mevkiniz değişti mi, kullandığınız modem değişti mi, test etmek için kullandığınız CAT cablosu değişti mi?

Merhaba. Wi-Fi ile bağlanıyorsanız illaki güç kaybı yaşayacaksınız bu işin çözümü kablo. Bu sorunun işletim sistemi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum değişen illaki birkaç bir şey vardır. Örneğin taşındınız mı yani ev mevkiniz değişti mi, kullandığınız modem değişti mi, kullandığınız CAT cablosu değişti mi?
Değişme olmadı mekan bile aynı sadece aldığım hız düştü odayı değiştirdim ama 50'nin üstüne çıkmadı.

Değişme olmadı mekan bile aynı sadece aldığım hız düştü odayı değiştirdim ama 50'nin üstüne çıkmadı.

Yani o halde geriye kalan şey internet sağlayıcınızdan kaynaklı bir problem. Ben evimde 100 Mbps kullanıyorum bazen 110-120'lere bile çıktığı oluyor. Aynı paketi kullanan 1 bina yanımda ki kuzenim 60'ı geçemiyor. Aynı paketi aldığınızı söylemişsiniz ama aradan 1 yıl geçmiş belki servis sağlayıcınızın bir takım şeyleri değişmiştir. Arayıp bulunduğunuz bölge de ki desteklenen internet hızınızı sorgulatabilir misiniz? Ayrıca kablo testinde 50'nin üzerine çıktığından bahsetmişsiniz 100Mbps'ye yaklaştı mı tam olarak kaça ulaştı kablo testinde?

Yani o halde geriye kalan şey internet sağlayıcınızdan kaynaklı bir problem. Ben evimde 100 Mbps kullanıyorum bazen 110-120'lere bile çıktığı oluyor. Aynı paketi kullanan 1 bina yanımda ki kuzenim 60'ı geçemiyor. Aynı paketi aldığınızı söylemişsiniz ama aradan 1 yıl geçmiş belki servis sağlayıcınızın bir takım şeyleri değişmiştir. Arayıp bulunduğunuz bölge de ki desteklenen internet hızınızı sorgulatabilir misiniz? Ayrıca kablo testinde 50'nin üzerine çıktığından bahsetmişsiniz 100Mbps'ye yaklaştı mı tam olarak kaça ulaştı kablo testinde?
98 97 tam 100 görmedim zaten pakette 100mbps'e kadar yazıyor beklediğim değerleri gördü yani

Technopat Haberler

Geri
Yukarı