Windows 8.1'de Disk Kullanımı %100 Oluyor

125824

Hectopat
Yer
Manchester
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 12 yıllık laptopuma Windows 8.1 kurmuştum, çok kasmaya başlamıştı, disk kullanımı %100 oluyor. Ne yapmam gerekir?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    44,8 KB · Görüntüleme: 46
Windows 7 kurmanı veya bir SSD almanı öneririm.

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 12 yıllık laptopuma Windows 8.1 kurmuştum, çok kasmaya başlamıştı, disk kullanımı %100 oluyor. Ne yapmam gerekir?

Disk yazısının üzerine tıkladığınızda diski kullanan işlemleri üst sırada listeleyecektir.
Şayet HDD yoracak bir uygulama yoksa. Sabit sürücünüzü değiştirme vaktinin geldiğine delalet olarak yorumlamalısınız.
Şu anda HDD değil de SSD yani katı hal sürücüleri tavsiye ediyoruz.
Üstlerindeki cache bellekler sayesinde tepki sürüleri çok daha yüksek seviyelerde.

Sysmain "Hızlı başlatma" kapatın. Windows Update açıksa harcıyor olabilir. Onun dışında sorun donanımsal olabilir görev yöneticisinde bir şey görünmüyor çünkü.

Hızlı başlatma kapatma:
Win + R
services
Hızlı başlatma > sağ tıklayıp durdur'a basın.

Boşuna uğraşmayın o hatanın yazılımsal olarak bir çözümü yok. Yeni bir disk veya SSD alın.

Hocam eğer yeni yüklediyseniz normal. Ben her format attığımda bana da oluyor. Ve arada bazen de olabiliyor. Hep böyle ise sıkıntı vardır. Windows 7 kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…