Windows 8.1'de PCI Express nedir?

Mxrys

Centipat
Yer
İstanbul
Öncelikle herkese merhabalar, ben güç seçeneklerini düzenlerken, PCI Express diye bir şey gördüm, ve bu nedir diye aklımda soru oluştu. Acaba bu PCI Express nedir? Performans'a etkisi var mı, eğer varsa en iyi Performans'ı hangi seçenekte alabiliriz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    808 bayt · Görüntüleme: 59
Öncelikle herkese merhabalar, ben güç seçeneklerini düzenlerken, PCI Express diye bir şey gördüm, ve bu nedir diye aklımda soru oluştu. Acaba bu PCI Express nedir? Performans'a etkisi var mı, eğer varsa en iyi Performans'ı hangi seçenekte alabiliriz?
PCI Express kapalıyken en iyi performansı verir.

PCI Express - İşlemci ve çipsetin birlikte olan kontrol ettiği bir iletişim protokolüdür. Ekran kartları, harici ses kartları, diğer PCI Express donanımları bu protokol üzerinden konuşur. PCI Express hattı yaklaşık olarak 75W'a kadar düzgün elektrik gücünü iletebilecek kapasiteye sahiptir. Bu ayar, özellikle kapalı sistemlerde harici donanımların çalışmasını engellemek, yüksek güçlü donanımların takılmasını engellemek veya donanımları güç tasarrufu modunda çalışmaya zorlamak için konulmuş bir ayardır. Soketin güç limitini kısıtlamayı zorlar.

Eğer ekran kartı gibi yüksek performans ihtiyacı duyulan donanımlar kullanıyorsanız "Kapalı" ayarında bırakmanız daha faydalıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı