Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, geçen hafta almış olduğum MSİ GE62 2QC APACHE model laptopta içinde Windows 10 yüklü geliyor.
Fakat ben Windows 8.1 performansını merak ettiğim için recovery bölümünü silmeden 8.1 kurdum cihaza.
Şimdi sorunum şu arkadaşlar ben orijinal Windows 10'a geri dönmek istiyorum lakin recovery tuşuna bastığımda (F3) hiçbir şey olmuyor ve Windows 8.1'i açıyor.
Şimdi ben cihaza SSD eklemeyi planladığımdan dolayı söktüm ve garantisi devre dışı kaldı.
Servise de götüremem yani bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Ben orijinal Windows 10'a nasıl geri döneceğim?
Temiz kurulum yaparak dönebilirsin. Windows 10 lisansın BIOS'a yazılı durumda. Bu yüzden otomatik olarak etkinleşecek. Buradan indirebilirsin Windows 10'u.
Recovery zamanla değerini kaybeder zaten, elinde her zaman Windows 10 kurulum medyası bulundur.
Temiz kurulum yapıp sistemin yedeğini de alabilirsin daha mantıklı olacaktır.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Lakin ben Msi'n kendi programlarını yükleyerek yaptığı Recovery'i yapmak istiyorum.
Bayağı uğraştım fakat bulamadım çözümünü.
Yani ben Msi'n Fabrika Ayarlarına Sıfırlamasını istiyorum.
Lütfen ceza vermeyin bu konuda çok yardıma ihtiyacım var. Yanlışım varsa affola. @Recep Baltaş@Ali Güngör
Windows 8.1'i yükseltme yaparak da Windows 10'a geçebilirsiniz. Farklı lisans olması durumunu kafanıza takmayın. Windows 10'a geçince otomatik olarak donanım kimliğiniz üzerinden sistem etkinleşecek. Güncellemeleri alarak Windows 10 bildirimini bekleyin ve ya kendiniz kurulumu başlatın. Kurulum başlatmak için Windows 10 Medya Oluşturma Aracını indirin ve ya Windows 10 10586 iso dosyasını sıkıştırma programıyla açıp setup.exe çalıştırın. Iso olarak indirirken takıldığınız nokta olursa geri dönüş yapın. İki yöntemle de aynı noktaya ulaşacaksınız ve otomatik olarak ayarları koruma seçeneği seçilecek. Ayarları koruma seçeneğini değiştirerek temiz kurulum başlatma şansınız da var. Yani USB ile kurulum yapmanıza gerek yok.
Ya hala aynı şeyi anlatıyorsunuz, onu bende biliyorum yazdıklarımı bi okuyup cevap yazsanız şuraya.
Ben Windows'un etkinleşeceğini biliyorum ama Msi'n Recovery'sini istiyorum kendisi herşeyi yüklüyor güzel oluyor onu istiyorum kendim yüklemek istemiyorum yani ya.
Ben aynı şeyi anlatmadım farklı şeyler anlattım. Recovery olmuyor demişsiniz yapacak bir şey yok. Geri dönüş yapamamanız olağan bir durum. Yükseltme yaptıktan sonra geri dönüş var ama ileri dönüş yok tekrar yükleme yapmak gerekiyor. Gabriel Aul bu konuyu açıklamıştı.
Sizin zaten sadece Windows 10 lisansınız yok muydu? Windows 8.1'i lisanssız olarak kullanmışsınız. Windows 8.1'den yükseltme yoluyla Windows 10'a geçseydiniz benim şu anda yaptığım gibi Windows 8.1 ve Windows 10 dual boot lisanslı kullanabilirdiniz.
Bir de aklınızda bulunsun 20 gb diskinizde kurtarma bölümüne harcamak yerine kendiniz elle kurtarma diski oluştursanız kaybolma riskini azaltmış olursunuz.
Vardı fakat Msi'n kendi Recovery'sinde Xsplit gibi programlar geliyordu 1 sene ücretsiz lisans ile vs.
Ben şimdi o 20gb lık bölümden Msi'n fabrika ayarlarına dönüştüremiyorum öylemi?