İlk olarak merhaba herkese, benim bir takım sorularım var:
1- Benim şu an kullandığım işletim sistemi Windows 8.1 Pro (Etkinleştirilmemiş) ve Windows 10'a geçiş yapmak istiyorum. Windows 10'a, sıfırdan temiz bir kurulum ile geçeceğim; ama aklıma takılan bir şey var. Bu siteden, son versiyon olan ISO'yu indirip, sıfırdan kurulum ile bilgisayarı formatladığımda elde ettiğim sürüm Windows 10 Home mu olacak yoksa Windows 10 Pro mu? Buna göre kurulumu yaptıktan sonra Home ya da Pro bir ürün anahtarı alacağım. Anlayacağınız yükseltme değil, buradan indirdiğim ISO'yu bir Flash'a yazarak sıfırdan bir kurulum yapacağım ve bu kurulum sonrası Home mı yoksa Pro mu elde edeceğim bilmiyorum.
2- Benim şu an kurulu olan sistemim eski bios kullanıyor; ama anakartım UEFI'yi destekliyor. Şimdi indirdiğim ISO dosyasını, direk GPT olarak kurup, UEFI formatı atarsam sorunsuz bir şekilde çalışır mı? Yoksa eski BIOS kurulu olan bu sistemde format öncesi disklere vs bir ayarlama yapmam gerekiyor mu? Çünkü şu an disklerde MSR olarak gözüküyor.
3-Belli başlı siteler üzerinden 30 illa 50 arasında W10 keyleri satılıyor. Bunların güvenilir olduğunu biliyorum; ama kurulum sırasında key kullanmayıp, daha sonra bunlardan birini alarak yaptığımda W10'un orijinal sürüm olup olmayacağından emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgiler: Anakart (MSI H81M-P33 / Bios Sürümü: American Megatrends Inc. V1.9, 30.3.2015 /Bios Modu: Eski), İşlemci (İntel İ3 4310 CPU 3.40)
Şimdiden teşekkür ederim.