Rehber Windows 8.1'i DSR ile Kullanma

• Konuyu başlatan SypeR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 6.586
Arkaplan Photoshop ile düzenlediğim bir resim. 4K'dan daha yüksek çözünürlüğe sahip. Onda sorun yok. Normalde görev çubuğunda Windows işareti dahil 25 simge var. Bunlar alt kısmın %70'ini dolduruyor. 4K'da çeyreğine bile gelmiyor. Benzer sorunlar oluyor. Masaüstü kullanımı için iyi değil. Warband oyununda kalite farkı anlaşılıyor. Gözlük kullananlar bilir. Normalde kullanırsınız, görürsünüz. Sorun yoktur. Ama bezi ile sildiğinizde bir kalite artışı olur. Aynı o şekilde bir şey oldu. Kasma falan da olmadığı için çok güzel bir oyun deneyimi sunuyor.

Crysis 3'ü DSR ile Ultra ayarlarda deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak.

Evet, az önce denedim. 8x MSAA açık halde Ultra'ya aldım.

Sonuç:
  • Grafik dosyaları yüklenmesi HDD'den çok hızlı bir biçimde gerçekleşti.
  • Ama oyuna giriş yaptığımda ilk başta siyah ekranda takılı kaldı.
  • Ardından ShadowPlay FPS sayacının 0 olduğunu gördüm. Ekranı hareket ettirmek imkansızdı.
Yani 770 4K Ultra'da Crysis 3'ü açamıyor, bunu öğrenmiş oldum. :D

Son düzenleme:
Arkaplan Photoshop ile düzenlediğim bir resim. 4K'dan daha yüksek çözünürlüğe sahip. Onda sorun yok. Normalde görev çubuğunda Windows işareti dahil 25 simge var. Bunlar alt kısmın %70'ini dolduruyor. 4K'da çeyreğine bile gelmiyor. Benzer sorunlar oluyor. Masaüstü kullanımı için iyi değil. Warband oyununda kalite farkı anlaşılıyor. Gözlük kullananlar bilir. Normalde kullanırsınız, görürsünüz. Sorun yoktur. Ama bezi ile sildiğinizde bir kalite artışı olur. Aynı o şekilde bir şey oldu. Kasma falan da olmadığı için çok güzel bir oyun deneyimi sunuyor.
Bahsettiğiniz şeyi anlıyorum, bende gözlük kullanıyorum :D

Bende yaptım. Yalnız bir sorunum var. Ekran çözünürlüğünü yükselttiğimde masaüstündeki simgeler çok küçük oldu. Yok mu bunun çaresi?

Var. Ekran çözünürlüğünü açıp bunları yaparsanız simgeler, yazılar büyük olur.

Ekran Görüntüsü (1163).jpg
Ekran Görüntüsü (1164).jpg

Mobil işlemcilere gelmedi mi DSR ?
Galiba gelmedi, bilmiyorum.
Ekran çözünürlüğünü değiştirmenize gerek yok ki, sadece Geforce Experience'den oyunlarının çözünürlüğü arttırmak yeterli.
Bazı oyunlar için masaüstü çözünürlük seçeneğini aktive etmek gerebiliyor.

Bu arada bu yöntemi aslında oyunlar için değil Windows'u kullanırken DSR'ın çalışmasını isteyenler için hazırlamıştım. Ama günlük kullanımda eğer 4K to 1K kullanıma alıştığınız anda 1K bile size çok büyük geliyor. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı