Windows 8.1'i Windows 10'a yükseltme

Yükseltmeyi tavsiye etmiyorum, Kendim defalarca hata aldım.

Yükseltme sonrasında performans kayıpları yaşayabilirsiniz, o yüzden pek önerilmez, temiz kurulum en iyi yöntemdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

8.1 lisanslı, 10 ise korsan. Yükseltme yaparsam 8.1 lisansı ile kurulacağından dolayı sıfırdan kurulum denemedim. Korsan anahtar, abuk subuk etkinleştirme yazılımı aramak istemiyorum şimdi.
Evet arkadaşlar yükseltme yapılabilir mi?

Son düzenleme:
Yükseltme yaparsınız ama ürün anahtarlarının da Windows 10'a taşınıp taşınmayacağından emin değilim. Ayrıca yükseltme sonrasında çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz, mesela sistemin yavaşlaması gibi. Bende yavaşlama olmamıştı ama AMD Radeon sürücülerini yeniden yüklemem gerekti.

Ayrıca Windows 10'u etkinleştirmek için tomarlarca para vermenize gerek yok, bazı yerlerde 35 ₺'ye kadar Windows 10 ürün anahtarları satılıyor. Onları kullanabilirsiniz.

Windows 10 kurarsın, sonra her şeyini kapatmaya çalışırsın. 8'1'de neyi yapamıyorsun ki 10'a geçmek istiyorsun. Windows 10'un her tarafı bildiğin malware gibi çalışıyor!'?!? İşi gücü bilgi hırsızlığı.

Bak misal sana örnekleyeyim; Telemetri diye bir zımbırtı var ve sen onu hizmetlerden kapatıyorsun değil mi? Hayır kapanmıyor.. Eğer harici bir firewall kullanmıyorsan CompatTelRunner.exe bir zımbırtı var ve sürekli internete bağlanıyor. Harici firewall kullanmadığın sürece arkadan çalışıp bağlanacak ve sen görmeyeceksin bile.

Sonra gidip regedit'ten telemetri kapatıyorsun, yine kapanmıyor. Sonra gidip gpedit.msc üzerinden (ki bu artık son nokta) kapatıyorsun, yok yine bağlanıyor. Hatta size yerinide söyleyeyim;

Yapabileceğin tek şey, system32 içerisinde o exe dosyasını bulup adını değiştirmek.

Sonra misal windows update kapatıyorsun, 2-3 gün sonra yine açılıyor. Niye? Çünkü bu sefer görev zamanlayıcıdan çalışıyor. Ordan kapatıyorsun, sonra ki bir tarihe yeniden ayarlayıp yine açılıyor.

Yani anlayacağın, windows 10 üzerindeki bir çok kapat ve iptal düğmesi boş düğmeden başka bir şey değil. Bir çok şeyi kapatabilsen bile, bir güncelleme ile hepsi uçar ve başa döner. Bir işletim sistemi kurup, sonra her şeyini kapatmaya çalışıyorsam o işletim sistemi filan değildir.

Bir örnek daha; işletim sistemini kurar kurmaz çalışan bir özellik ve adı üstünde;

silentinstalledappenabled - gizli uygulama kurulumu aktif.

Ne hakla? Hangi hakla gizli uygulama kuruyorsun? Para verdim ben buna!? Yerinide söyleyeyim, kapatın;

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager

değerini 1'den 0'a değiştirin. Sonra bir bakıyorsunuz hiç oynamadığınız candy crush kurulmuş..

Ciddi ciddi 8.1'e dönmeyi düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…