Arkadaşlar Yakında bilgisayara format atıcam fakat sosyal de windows 8.1 'i o kadar övüyorlarki artık bende geçiyim dedimki keşke demeseydim ;
-Microsoft 'tan baktığımda Orjinal bir windows 8.1 almak İçin 315TL Ödemem gerekiyor,üstelik ben office paketinide çokça kullanıyorum onada yıllık 130tl koymuşlar oh koçum.
Ne Yazıkki bu beni korsana itiyor , windows 8.1 'i gerçekten ucuza satın alabileceğim yada sizin kullandığınız bir site var mıdır ?
Tam Bir işletim sistemi için 450tl ödemek , üstüne her yıl 130tl vermek size gerçekten mantıklı geliyormu ?
Bu tür yazılımlar (oyunlar da dahil), ülkemizdeki gelir durumu ortadayken, üstelik alım gücü bizimkinin 5-6 katı kadar fazla olan ülkelerden daha da pahalıya satılıyorken para verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Kısacası bas kopyayı gitsin ya kasma. BSA ev basmıyor rahat ol.
Aral İthalat gücünü kullanıp serbest piyasa olmasına rağmen Steam'e fiyat politikaları için baskı yapıp aynı kazık fiyatları bize kaktırmaya çalışıyorsa, Microsoft fiyat politikasını ülkelerin alım güçlerine göre belirlemeyip üstüne orijinali zorunlu kılıyorsa ben de inadına işletim sistemini de oyunları da korsan kullanmaya devam ederim.
ABD'de aylık geliri 4000-5000 $ olan birinin 70 $ verip oyun, 200 $ verip işletim sistemi almasıyla, Türkiye'de 1500-2000 TL kazanan birinin aynı oyuna 180 TL, aynı işletim sistemine 600 TL vermesi aynı şey değil.
Not: Bunları MCSE ünvanıyla kurumsal danışmanlık yapan birisi olarak söylüyorum. Tabii şirketlerde BSA denetimleri olduğu için yazılımları mecburen orijinal aldırıyorum. Vergi ekleniyor falan da demeden önce bu ürünlerden gümrükte ne kadar vergi alınıyor araştırın yoksa gülünç duruma düşersiniz.
Şu yöntemi izle. Ben arkadaşımın orjinal win 8.1 cd si ve cd keyi ile windowsu kurdum. Etkinleştirmem gerektiğini söylüyordu. G2A.com dan 32 tl'ye win 8.1 cd keyi aldım ve girdim. Kaç aydır kullanıyorum. Hiçbir sorun yok. Tüm güncelleştirmeleri yüklüyorum.
Nette zaten kıyamet gibi orijinal ISO dosyaları var. KMSpico ile de 180 gün lisanslayabilirsin .Program bilgisayarda bulunduğu sürece kendini sıfırlıyor. Yani sınırsız gibi.