Windows 8.1'in hangi sürümünü kurmalıyım?

Berk Çağan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum ama hangi sürümünü kuracağıma bir türlü karar veremedim. Ev kullanıcısıyım, sürekli oyun oynarım. Size hangi sürümü kurmalıyım? Windows 8.1 mi yoksa Windows 8.1 Pro mu? Enterprise'yi saymıyorum zaten o tamamen şirket bilgisayarları için...

PC Özelliklerim
2GB Ram
Intel i3Core İşlemci

Bir de 32 bit mi yoksa 64 bit mi ona karar veremedim. Bazıları 4GB Ram yoksa 32 bit kur diyor ama düşünüyorum 2GB ram daha alsam sonra bir daha 64 bit sürümünü kurmaya üşeniyorum. 2GB Ram ile 64 bit kullanmamın zararları nedir performans açısından?

Teşekkür ederim...

Forumda çoğu kişi PRO kullanıyor ama Recep Baltaş, ev kullanıcıları için Windows 8.1'in yeterli olacağını düşünüyor. Bu arada 3GB ve üzeri ram için 64 bit daha ideal. 2GB ram, 64 bit için biraz düşük. Ama yakın zamanda takviye yapacaksan 64 bit kurabilirsin.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim yorumlarınız için arkaşlar.
Recep Baltaş'ın verdiği Windows 8.1 RTM indirme linklerinden indirip Core yada Pro lisansı kullanarak Windows 8.1 veya Windows 8.1 Pro'yu kullanabilirim değil mi?

Kullanırsınız ama 2 saatte bir uyarı verir, "Windows'u etkinleştirin." diye... o keyler sadece kurulum içindir, yani sistemi aktive etmez. Çeşitli aktivasyon araçları ile aktivasyonu gerçekleştirebilirsiniz.
Ya da en doğrusunu yapıp orjinal alabilirsiniz.

Aynen kardeşim o keyler sadece kurulum için biliyorum ama aslında pek açıklayamadım ama sorum o değildi; yani Windows 8.1 RTM sürümü başka bir sürüm değil yani değil mi? Ha Windows 8.1 Pro yu indirmişsin Ha RTM yi Değilmi sadece RTM multiple editions oluyor galiba... Yazdığın keye göre işletim sistemi kuruluyor. Bide kardeşim Proda ekstra özellik var ama yinede sonuçta insanoğluyuz en iyisini kullanmak isteriz yani prodaki ekstra özellikler pcnin performansını etkilermi kötü yönde?

Arkadaşın verdiği bağlantılara yorum olarak yani senin anlayacağın kurulması gereken RTM'dir. Ayrıca Core ve PRO arasındaki farklara gelecek olursak günde 12-15 saat arası bilgisayarda kalan bir ev kullanıcısı olarak Core'de olmayan ve PRO'da olan özelliklerin hiçbirisini kullanmadım diyebiliriz.

Son düzenleme:
RTM Windows sürümü değildir. Yani 8.1'in final dosyasıdır, el değmemiş tertemiz.

RTM nedir ?
Windows 8 Sürümleri Arasındaki Farklar

Eyvallah kardeşim. 
Arkadaşın verdiği bağlantılara yorum olarak yani senin anlayacağın kurulması gereken RTM'dir. Ayrıca Core ve PRO arasındaki farklara gelecek olursak günde 12-15 saat arası bilgisayarda kalan bir ev kullanıcısı olarak Core'de olmayan ve PRO'da olan özelliklerin hiçbirisini kullanmadım diyebiliriz.

Kardeşim peki Prodaki ekstra özellikler performansı kötü yönce etkiler mi? Arkaplanda çalışışan programlar mı bunlar?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı