Windows 8 64 bit açılma sorunu - A disk read error occurred

Konunun başlığında da belirtmiş olduğum gibi, bilgisayarımı açarken windows 8 açılmıyor. Nadiren direk açılıyor. Açılmadığı zaman şu uyarıyı veriyor;

Kod:
A disk read error occurred.
Press ctrl+alt+del to restart.

Diski okuyamıyor sanırım. Res atmamı istiyor. Res atıp bios'a giriyorum. Ordan boot seçeneğinden bir kaç ayarı oynuyorum. Daha sonra save and exit diyorum. İlk seferde yine açılmayıp, ikinci reste açılıyor.
Çok ilginç bir durum. Windows 7 yüklüyken böyle bir problemim yoktu. Yardımcı olursanız sevirim. Yani bilgisayarı 3 dakika da ancak açabiliyorum :D

Harddisk bağlantısını çıkarıp tekrardan tak iyice bir otursun. BIOS ayarlarından Floopy seçili ise onu disable et. Bunların ardından son durumu belirt.

Çıkarıp tekrar takmadım ama bios ayarlarında floopy'den kastınız dvd-rom falansa, onlar her açılışta enable oluyor. Disable yapıp hdd yi seçiyorum öyle açılıyor bilgisayar. Ama ben save and exit bile yapsam, her açtığımda enable oluyor dvd-rom.

Sen deidğim gibi çıkar tak bi.

Her BIOS da farklı ayarlar olabilir ama Phoenix Award'a göre söylüyorum Drive A [1.44M 3.5 in] yazan yere girdiğinde en başta None altlarında 360k 5.25 in gibi yazılar mevcut. None (Disabled) yazan yeri seçeceksin.
Alttaki resimdeki gibi.
5880d1335592278-floppy-disk-bios.jpg

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı