Windows 8 bilgisayarı dosya kaybetmeden Windows 8.1'e yükseltmek

lacifer

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopum ağır çalıştığı için ayarlardan kişisel dosyalarınız etkilenmeden Windows'unuzu yenileyin seçeneğine tıklayarak format attım. Format atmadan önce Windows 8.1 kullanıyordum. Fakat format attıktan sonra işletim sistemi Windows 8 oldu. Mağaza artık çalışmadığı için Windows 8.1'e tekrar dönemiyorum. Windows Update ile güncelleştireyim diyorum 80072EFE hatası ile karşılaşıyorum. Kayıt defteri onarıcı, Driver Booster gibi programları kullandım fakat Update her defasında 80072EFE hatası veriyor. Neredeyse 50 GB dosya var Laptop'da bu dosyaların silinmemesi için çok dikkatli davranıyorum. Bu dosyalara zarar vermeden nasıl Windows 8.1 yükleyebilirim? Unutmadan Windows 8'e özellik ekle diye bir seçenek var. Oraya Windows 8.1 yükleme anahtarı yazarsam Windows 8.1 yükler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows 10'a yükseltmeniz tavsiye edilir.
Zaten bilgisayarının ağır çalıştığını belirtmiş. Neden öneriyorsunuz?

Bu arada soruya gelecek olursam şunları söyleyebilirim. Windows 8.1'e yeniden dönmek istiyorsanız alternatif olarak sanal sürücüden faydalanabilirsiniz. Ama ben yine de USB çıkarılabilir bellek ile kurulum öneriyorum.UltraISO yazılımını inceleyin ve sanal sürücü oluşturun, sanal sürücünün üzerine ISO dosyasını yazdırın, oluşan sanal sürücünün içerisindeki setup dosyasını çalıştırın, adım adım gidin. Dosyalarımı koru seçeneğine tıklayın ve formata başlayın. İşlem sonunda dosyalarınız "Windows.old" adlı bir klasörde derlenecek.

Windows 8'de artık Mağaza çalışmadığı için Windows 8.1'e bedava yükseltemezsiniz. Technopat'ın Windows 8.1 kurulum rehberlerine bakarak Windows 8.1 kurabilirsiniz. Verilerinizi de harici bir HDD'ye veya USB belleğe kopyalayabilirsiniz. Kurulumda da anahtar isterse internetten bakarak anahtarı yazabilirsiniz.

Diğer PC'm Windows 7'di bayağı ağır çalışıyordu bende gitim Windows 10'a yükselttim bilgisayar canavar gibi hızlandı.

Bu olayın tam tersini yaşayan ben. :D i3 370M işlemcili PC'de Windows 10 çok ağırdı oturum kapanmıyordu bile Windows 7'de canavar gibi.
Benzer olayı i5 1035G1 işlemcilide de olabiliyor. .d arada kasıyor, mouse kasarak ilerliyor.
Merhaba, laptopum ağır çalıştığı için ayarlardan kişisel dosyalarınız etkilenmeden Windows'unuzu yenileyin seçeneğine tıklayarak format attım. Format atmadan önce Windows 8.1 kullanıyordum. Fakat format attıktan sonra işletim sistemi Windows 8 oldu. Mağaza artık çalışmadığı için Windows 8.1'e tekrar dönemiyorum. Windows Update ile güncelleştireyim diyorum 80072EFE hatası ile karşılaşıyorum. Kayıt defteri onarıcı, Driver Booster gibi programları kullandım fakat Update her defasında 80072EFE hatası veriyor. Neredeyse 50 GB dosya var Laptop'da bu dosyaların silinmemesi için çok dikkatli davranıyorum. Bu dosyalara zarar vermeden nasıl Windows 8.1 yükleyebilirim? Unutmadan Windows 8'e özellik ekle diye bir seçenek var. Oraya Windows 8.1 yükleme anahtarı yazarsam Windows 8.1 yükler mi?

ISO'yu indirip setup ile yükseltmeyi denediniz mi?
Not: Home'ya da Pro kullanıyorsanız normal 8.1 sürümünü indirin, Single Language kullanıyorsanız Single Language sürümünü indirin.

ISO şeklinde USB'ye veya CD'ye yazarak kendim yükleyemeyeceğim Windows 8.1'i çünkü bir yerde illa bir hata yaparım diye korkuyorum bundan dolayı mecburen Windows 10'a geceğim, en kolay şekilde aracı ile yükleyebilirim sanırım burada öyle söylüyor. Windows 10'u İndirin, bu aracıyı ile yüklersem Windows 10'u dosyalarıma zarar gelmez sanırım. Bu arada dosyalarım C diskinde değil ayrı olarak yeni birim D diskinde bulunuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı