Windows 8 cpu çok fazla kullanıyor

• Konuyu başlatan Erdem Alsırt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.512
E

Erdem Alsırt

Ziyaretçi
Windows 8.1 kullanıyorum şuan ve sistem boş haldeyken bile cpu kullanımı %100 veya %80 falan oluyor bu uyumsuzluk yüzünden mi?

Dell inspiron n5010 laptoptur. (Windows 8 için yapılmış bir şey değil)

Hatalı sürücü, uyumsuz güvenlik yazılımı, uyumsuz optimize yazılımı, zararlı yazılım ve diğer gereksiz uygulamalardan kaynaklanabilir.

Öncelikle neler yaptın ki bu sorunla karşılaştın ayrıntılı olarak bildir.
Sadece windows 8.1 olduğu gibi kurdum crack bile yapmadım demo olarak kullanmaktayım ekran kartı yazılımını windows 8.1 otomatik kurdu zaten.
Sadece google chrome yüklü içi boş bir işletim sistemi kullanmaktayım.

Ben bir şey daha söyliyeceğim windows 8.1 in yavaş olduğunu hemencecik anladım çok basit görev yöneticisinden f5 e bastığım zaman grafik güncellenmiyor çok geç güncelleniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU:
g3qGPNO.png

Ve hardiskimin aktarım hızı 100 kb/sn yazıyor kafayı yiycem ne kadar düşük bir hız:
oat6ntD.png

Bu arada hardisk modelime bakın bu çok mu berbat bir model?

Windows 7 ile windows 8.1 arasında büyük bir hız farkı var.
Bu arada windows 8.1'de fps v-sync mi açık?
Faremi hareket ettirdiğim zaman geç yanıt geliyor.

Sonuçlar sizce normal mi?

Taskmgr görüntüsünde sorunlu birşey görünmüyor. Ancak 52 işlem olması biraz anormal yeni yüklenmiş bir sistemde. Msconfigten açılışta gereksiz servis ve programları kapatın. (temiz önyükleme) Bunun dışında bir anormallik bulunmuyor. Ara sıra tavan yapması normal, Leptoplarda zaten düşük önbellekli ve 5400rpm olarak gelirler(eski leptoplarda) bu yüzden normal bir durum bir masaüstü gibi olması zor zaten. SSD takıp hdd kullanımından kurtulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı