Windows 8 ile Windows 10 nasıl etkinleştirilir?

Şu anda Windows 8 SL sürümünü orijinal ürün anahtarı ile kullanıyorum. Windows 10 sistemine geçmek istiyorum ve Windows 10 Home SL sürümünü USB belleğimin içine yazdım. Sorum ise şöyle:

Windows 10'a temiz kurulum yaparak USB ile format atmak istiyorum. Bunun kasım ayında gelen büyük güncelleştirme ile mümkün olduğunu biliyorum.

Fakat etkinleştirme ile ilgili bir endişem var. Format atarak Windows 10 Home SL sürümüne geçerken key girme kısmını bir key yazmadan atladıktan ve tüm kurulum tamamlanıp masaüstü geldikten sonra internet üzerinden etkinleşiyor diye biliyorum. Acaba ben Windows 10 Home SL kurduktan sonra ürün anahtarı girmememe rağmen Windows 10 benim orijinal Windows 8 anahtarımı alarak Windows 10 sürüme mi kaydedecek? Yani Windows 8 anahtarı, Windows 10 anahtarına mı dönüşür? Endişem bir de şundandır, Windows 10 sürümünü olur da beğenmezsem elimdeki orijinal Windows 8 SL ürün anahtarı ile eski sistemime dönememe ihtimali olması, yani 10'dan dönüp de 8 kurarken key girme kısmında ürün anahtarım kabul edilmeyebilir mi?
Kısaca Windows 10 ürün anahtarımı kendi bünyesine alarak Windows 10 anahtarına mı dönüştürür? Windows 8 ürün anahtarını kaybetmek istemiyorum. Belki gereklidir diye sistem özelliklerim:

• İşlemci : AMD Athlon(tm) II x2 250 Processor 3.00 GHz
  • Windows 8 Single Language 64 bit
  • RAM : 4 GB
  • Sistem türü : 32 bit işletim sistemi (x64 tabanlı işlemci)

Ben key girmeden kurulum yapacağım. Demek istediğim Windows 10, bende şu anda olan Windows 8 ürün anahtarını alır mı? Ama cevabınıza göre 8' e dönme konusunda sıkıntı yaşamayacağım. Teşekkür ederim.
Peki Windows 10 sürümlerinde genel bir key varmış. Bu doğru mu?
Bulduğum key ise şu: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T bunu kurarken kullanmayacağım.

Bir de sanırım Windows 10 bilgisayarımızın donanım özelliklerini Microsoft' a bildirerek bize bir donanım kimliği oluşturuyormuş ve tekrar yüklerken de bu kimlik ile sistem eşleşirse Windows etkinleşiyormuş. Eğer böyleyse 29.07.2016 tarihinden önce Windows 10 yüklersem, bu tarihten sonra tekrar yükleme sonrasında etkinleştirme sıkıntısı yaşar mıyım?

Windows 10 temiz kurulum yapmadan önce mevcut sistemi Windows 10'a yükseltin sonra temiz kurulum yapın. Windows 10'a geçince ürün anahtarı zaten değişiyor. Windows 8 anahtarını tekrar 8'de kullanabilirsiniz.

Yükseltme yapmadan direkt temiz kurulum yapılabiliyor. Neyse zaten 2 güne kalmaz format atacağım. Herkese cevabı için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…