Merhaba,
1. OEM işletim sistemleri yeni bir bilgisayar ile birlikte alınmak zorunda ve aynı faturada ikisinin de mevcut olması gerekmektedir.
2. Bu şekilde alınmamış bir OEM işletim sistemi lisanslama bilgilerine göre o bilgisayarın lisanssız yazılım kullandığı anlamına gelir.
3. Bilgisayarı ayrı OEM lisansı ayrı alabilirsiniz, bu yanlış bir alım şeklidir, satıcı içinde yanlış bir satım şeklidir.
4. Bilgisayar ve OEM lisansı ayrı almış olmanız lisanslı yazılımı kullanmanıza engel teşkil etmez kurarsınız etkinleştirme de yapar sorun olmaz. Nitekim Microsoft un OEM lisanslama prosedürlerine aykırıdır.
5. Kısaca bu durumda bilgisayarınızda bir OEM lisans var ama lisans ve bilgisayarınız birlikte aynı faturada yer almadığı için Microsoft'un lisanslama biçimine aykırı.
6. Bilgisayarı önce aldıysanız daha sonradan buna işletim sistemi almak durumunda kalırsanız o zaman kutu (BOX) ürünler ve faturalı olarak almak durumundasınız. Yani Windows 8 Pro OEM değil, Windows 8 Pro Kutu(Box) ikisi arasında yaklaşık 40$ gibi bir fark vardır.
7. İnternet cafe de kırık bir Windows 8 kurulmuşta olabilir.