Windows 8 log-in sorunu

alpg

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar,

Ağabeyim fotoğrafçıydı, çok resim çekerdi mart ayında kaybettik, geriye bıraktıklarından biri asus rog laptop'u.
Içinde bizim için çok kıymetli fotolar ve bilgiler var.

Windows 8 şifre sorduğu için erişemiyorum bilgisayar içeriğine, hddyi söküp usb ile bağlayıp bazı önemli şeyleri kurtardım ancak, tamamını kurtarmadan malesef rahat edemiyorum. Tamamını kurtarmak için de bir şekilde windows a login olmam gerekiyor.
Birkaç yöntem denedim, epey bir kadıköy ve mecidiyeköy de bilgisayarcı gezdim, asus ve microsoft ile görüştüm fakat çözüm bulamadık.

Son çare olarak buraya yazıyorum. Lütfen yardımınızı bekliyorum.

Windows 8 yüklü bir asus g75vx-cv056h rog. Windows hesabı gmail hesabına bağlanmış, kullanıcı adı ve maili görünüyor, log in ekranında.

Bu veriyi kurtarmak için talep eden olursa kimlik, fatura, vefat belgesi, veraset ilamı beyan edebilirim.
Veri kurtarıldıktan sonra bilgisayarı satacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, windows 8 şifresini kırmak/ disable etmek artık adına ne derseniz.
Sifre koyulmuş bir windows 8 li makinaya, şifreyi ekarte edip, şifre sahibi gibi erişmek istiyorum.

Recep beyin anlatımını kullan. Tertemiz.

Arkadaşlar hızlı cevaplar için teşekkür ederim.
Deneyeceğim şimdi.

Selamlar herkese,
1- Usb ye unetbootin ile ophcrack yüklerken, usb'nin içi tam boş olmamasına rağmen bir pencere çıkıp seçenek sunmadı ve direk yüklemeye geçti. Yükleme bitince, oph dışında usbdeki bazı bilgilerimin de usb stick içinde durduğunu gördüm.
2- Secureboot seçeneği çıkmıyor, kullanılan cihaz asus olmasına rağmen, reboottan sonra del'e basınca american megtrends bios açılıyor ve boot seçeneklerinde secureboot yok.

3- Su an reboot/restart ettiğimde, del bios açmıyor f8 ise boot menüsü çıkarmıyor. Çok garip.

4- Bu yöntem, anladığım kadarıyla mail ile eşlenmemiş bilgisayarlarda işe yarıyor, benim durumumda ise kullanıcı adının altında mail adresi yazıyor yani mail adresiyle eşlenme yapılmış, yine de çalışır mı acaba?

bir kez bios 'a erişebildim,
şu an ne bios ne boot menüsüne ne bios'a erişebiliyorum. çok garip
del ve f8 gibi tuşlara basıyorum
şimdi f2'ye basarak erişebildim bios a,
secure boot opsiyonunu buldum. Security sekmesi altında. "SECURE BOOT CONTROL" olarak, fakat other os falan seçilemiyor, enable ve disable var seçim olarak ben de Disable ettim.
onun dışında f8 e basarak boot menüsü açamıyorum, bunun için
bios'tan boot options'dan USB'den boot etmeye ayarladım, fakat Yalnızca UEFI olarak görüyor, UEFI görmesi karşısında bir seçeneğim yok . Bir tek yapabileceğim add new boot option var o da malesef anladığım birşey değil.
kısacası elim kolum bağlandı tekrar.
yine de hızlı dönüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bios'u sıfırla öyle dene bios menüsü üst sağ da sıfırlama var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…