Çözüldü Windows 8 Numlock Başlangıçda Aktif Etme Sorunu ?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İ

İbrahim TAPU

Ziyaretçi
Merhaba Beyler, Windows 8 e bu gece itibaren net olarak geçmiş bulunmaktayım. Biraz geç oldu ama tüm sürücüler, fonksiyon tuşlarının aktif olması tamam artık dedirttirdi. Ve yaşımın 25’ i geçmek üzere olduğu halde oynamaktan bıkmadığım, oyunda da donmaların giderildiğini fark etmem sonrasında. Win 8 e geçtim. Hayat hikayem gibi oldu galiba :D .

Şimdi geleyim soruma bilgisayar olağan bir şekilde açılıyor sorunsuz, hatasız ama Numlock tuşu aktif olmuyor. Her açıp kapatmada ben bu tuşa basmak istemiyorum. Bunun bir yöntemi var mı? Forumda daha önce konusu olduysa kusura bakmayın, ben bulamadım varsa link verirseniz sevinirim.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Çözüm Geldi :

Komut İstemi’ e REGEDIT yazıyoruz. Açılan pencerede, verdiğim yolları izliyoruz. [HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard]

SNAGHTML99eb32c_634827084747263776.png

"InitialKeyboardIndicators" tıklıyoruz değeri “ 2 ” yapıyoruz ve işlem tamamdır hayırlı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de vardı ancak aynı yöntemi denememe rağmen aynı sorun devam etti. Biraz araştırmam sonucu bunun Windows'un şifre koruma yöntemi olduğunu öğrendim. Açılış şifresini kaldırırsan kesin çözüme ulaşırsın.

Ya da BIOS'a giriyorsun ve "Bootup NumLock status - On" yapıyorsun

Kuzen de aynısını söyledi. Fakat ASUS sağ olsun BIOS’u o kadar kısıtlamiş ki, hiçbir şey yapamıyorum.

Aynı sorun bende de vardı ancak aynı yöntemi denememe rağmen aynı sorun devam etti. Biraz araştırmam sonucu bunun Windows'un şifre koruma yöntemi olduğunu öğrendim. Açılış şifresini kaldırırsan kesin çözüme ulaşırsın.

Şifreyi zaten kapattım, dediğim yöntemle yaptım oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı