Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Windows 8 ön yüklü gelen bilgisayarlarda harddiskde GPT koruması
Ben Windows 8 ön yüklü gelen bilgisayarlar da harddiskde GPT koruması olduğunu duymuştum. Bunu kaldırmak için diski tamamen silmek gerekiyormuş. Bunu yapmama gerek yok emin misiniz ?
Benim diskim de GPT. MBR'ye çevirmek için komple silmen lazım. Sen öyle yapmayacaksın. .iso Dosyasını indireceksin önce. Daha sonra şu konudaki gibi USB'ye yazdıracaksın. Yapacağın şey şu olacak farklı olarak. UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm düzeni seçeneğini seçeceksin Rufus'da. Diski komple silip MBR'ye çevirmek saçma bir şey. Dediğim şekilde yaparsan hiçbir sorun olmadan kurarsın. Ben kurdum.
GPT koruması mı? Kim uyduruyor böyle salak salak şeyleri be kardeşim. GPT bir sabit disk bölümleme sistemidir. Ama bakkallar aptal olduğundan UEFI kurulum nedir bilmezler. Bu yüzden de GPT ile biçimlendirilmiş disklere format atarken diskteki her şeyi silip diski eski, milattan kalma MBR biçiminde yeniden formatlarlar.
GPT, 2 TB ve üstü diskler için şarttır. Ayrıca GPT yeni biçimdir. GPT bir koruma değildir.