Windows 8 ve Windows 7 Kurulumunda GPT Disk Hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zloine

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Windows 8 işletim sistemi kurulu bilgisayarımda yeni bir disk açtım. Oraya Windows 7 kurmak istiyorum. BIOS'tan ayarlamaları yaptım fakat;

"Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style.
Windows cannot be installed to this disk. This computer's hardware may not support booting to the disk. Ensure that the disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu."

diye bir hata aldım. Araştırdım ve şöyle bir çözüm buldum;

Windows 7 kurulum ekranında dil seçimi yaptıktan sonra "ileri" butonuna tıklayıp beklemeyi ve "cmd" kullanarak diski temizlemeyi önermişler. Fakat "cmd" ekranında üç yerel disk yerine tüm belleği tek disk olarak gösteriyor.

Üç yerel diskimi de görmenin bir yolu var mı ya da Windows 7 kurmamın başka bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI sisteme UEFI desteklemeyen Windows 7'yi kurmaya çalışırsanız hata almanız normal. Windows 7 hala neden kullanılır ayrı bir konu ama Windows 8'in yanına kurulmak isteniyorsa ilk olarak Windows 8 silinir ve Legacy kurulum yapılır, daha sonra Windows 7 kurulur. Legacy de eski tip kurulum olduğundan dolayı sistem eskiye göre daha yavaş açılır. Açıkçası yeni nesil PC'lere kolay kolay Windows 7 kuramıyorsunuz ki kurmayın da zaten. Windows 7 devri kapandı.

CMD üzerinden ulaştığınız diskpart uygulamasında da sadece fiziksel diskler görünür ve fiziksel disk üzerinde işlem yaparsınız. Diskpart, fiziksel diskteki yerel sürücüleri göstermez. Diskpart'ta disklerle bir bütün olarak işlem yaparsınız.

Fiziksel disk silinirse içerisindeki tüm bölümler de silinir. MBR'nin GPT'ye dönüşmesi için sadece sürücünün silinmesi yeterli değil. Diskin tamamen silinmesi gerek ki bu durumda Windows 8'i de kaybetmiş olursunuz.

Yani Windows 8 + 7 olayını unutun :) Windows 7'ye teknik destek kesileli aylar oldu zaten, kullanmayın. 8.1'e yükseltme yapın ve tadını çıkarın ;)

Sayın @MF

Öncelikle yararlı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Neden 8'in yanına 7 de kurmak istiyorum kısmına gelirsek;

8.1'e güncellediğimde;
Oyunlarda fps düşüşü oluyor.
Windows 8 ve diğer işletim sistemleriyle ağ kuramıyorum.

Bu yüzden 8.1'e güncellemek istemiyorum.

8den memnunum fakat bu sefer de bir çok oyunda ekran kartı problemi yaşıyorum. Ne yaparsam yapayım harici ekran kartımla çalıştıramadığım için oynayamadığım bir sürü oyun var.

Tüm bunlar yüzünden 8'in yanında 7'yi de kurmak istiyorum. Keşke dediğiniz gibi 8.1'e yükseltme yapıp tadını çıkarabilsem.

Konuyu kilitlediğiniz için yeni konu açtım. İyi forumlar diliyorum.

Konuları birleştirdiğiniz için teşekkür ederim.

Evet oyunlarım orjinal.

Teşekkür ederim.

Herhangi bir yardımcı program olmadan direkt "cmd" kullanarak USB belleğimi forat atacak şekle getirdim. Sizce Rufus'la yaparsam daha olumlu mu sonuçlanır.
Bir de 3 yerel diskim var. C'de Windows 8 yüklü, D'de kişisel dosyalarım var ve üçüncü yerel diski Windows 7 kurmak için açtım. Diğer yerel disklerimi biçimlendirmeden Windows 7 kurmak istiyorum. Fakat format ekranında "cmd" açtığımda harddiskim ayrılmamş bir halde görünüyor.

Fiziksel disk silinirse içerisindeki tüm bölümler de silinir. MBR'nin GPT'ye dönüşmesi için sadece sürücünün silinmesi yeterli değil. Diskin tamamen silinmesi gerek ki bu durumda Windows 8'i de kaybetmiş olursunuz.

@MF 'ın bu gönderisinden yola çıkarak bunun mümkün olmadığını öğrendim. Sanırım istediğimi yapamayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı